Buna ziua, incep prin a va spune ca am o problema foarte delicata si nu prea ii gasesc rezolvare.
Problema este sora mea mai mica (este sora doar de mama ,care este minora) , parintii nostri au decedat, si in urma deciziilor tutela a fost luata de catre bunica din partea tatalui, ea acum este la un liceu din Bucuresti si de acolo i-au cerut o dovada precum ca locuieste cineva cu ea. (ea stand singura in momentul actual)
Problema cea mare acum este : Bunica (tutorele legal) nu locuieste in bucuresti, fiind batrana ii este foarte greu sa se deplaseze.
In situatia data mi s-a cerut de la liceu o dovada , procura, imputernicire etc precum ca locuiesc eu cu ea sau ea locuieste cu mine,ca sa o pot reprezenta la liceu pentru sedinte , probleme etc doar in acest fel.
De la liceu am plecat spre un notariat sa incerc sa rezolv problema , dar acolo m-am lovit de un refuz si m-au indrumat spre Autoritatea Tutelara.
Am sunat la autoritatea tutelara si mi-au spus clar ca nu se poate sa-mi dea (imputernicire , dovada etc) atata timp cat bunica (tutorele legal) este in viata.
acum sunt foarte presat de timp .. directoarea de la liceu ma pistoneaza continuu ca anunta protectia copilului , precum ca sora mea nu locuieste cu tutorele legal si alte tampenii.
Credeti ca se poate face ceva sa o reprezint la scoala prin acte legale? Doar atat.
din pacate nu se poate, am incercat asa ... cei de la notariat m-au indrumat spre autoritatea tutelara... acolo am vorbit si mi-a zis ca nu se poate face imputernicire... un sistem de rahat in tara asta