avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament

pot vinde sotului un apartament dobandit inaintea casatoriei ?
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
ardelean73, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:10, 3 Ianuarie 2019
Da, puteti.
Conform art. 317 din Codul civil, sotii pot incheia contracte de vanzare-cumparare intre ei.
Nu, daca sunteti casatoriti sub regimul comunitatii legale de bunuri.
De ce vreti sa ii vindeti ?
Bunul este propriu, intrucat a fost dobandit inainte de incheierea casatoriei, indiferent daca casatoria a fost incheiata sub regimul comunitatii de bunuri.

Fiind bun propriu il puteti vinde, insa trebuie sa va ganditi bine inainte de a incheia un astfel de act.
Va multumesc pentru raspuns.doresc sa vand apartamentul pentru a obtine un credit ,asa pot sa am banii si apartamentul ramane in familie.
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
trandafir2, moderator
In aceasta situatie, consider ca ar trebui sa va ganditi mult mai mult, daca sa incheiati sau nu un asemenea contract.

Dumneavoastra contractati un credit, sotul dobandeste un apartament.
In cazul datoriilor facute de unul din soti in timpul casatoriei, acestea sunt considerate proprii si nu comune.
Ar trebui sa consultati un avocat caruia sa ii expuneti situatia amanuntit si care sa va sfatuiasca in gasirea unei alte solutii.

Alte discuții în legătură

Instrainare bunuri proprii SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Un apartament dobandit inaite de casatorie, se poate vinde fara acordul sotului? Cunosc antecedente, chiar fiica mea. I-am cumparat o garsoniera, fiind ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni coproprietar la un apartament luat de sotul meu, inainte de casatorie prin prima casa ContSters407106 ContSters407106 Buna ziua, De curand m-am casatorit si sotul meu are un apartament inainte de casatorie, luat prin Prima Casa. Eu detin, de asemenea, o garsoniera pe care ... (vezi toată discuția)
Cota parte apartament sotie cumparat inainte de casatorie JohnRomero JohnRomero Buna ziua, Sotia mea a cumparat un apartament cu credit ipotecar. Anul acesta ne-am casatorit si m-am gandit sa acopar jumatate din creditul total prin ... (vezi toată discuția)