am o problema
cu 2 luni am nimerit intrun accident rutier.....am fost lovit de o motocicleta si mi sa fracturat un picior si am primit comotie cerebrala.......dupa asta mam impacat cu soferul si am depus marturii false.......cica eu eram singur pe motocicleta si am cazut jos.....toate astea politistii au inventat......acum vreau sami schimb marturiile si sa spun cum a fost cu adevarat.....ce pedeapsa pot sa am daca imi schimb marturiile
Autorul nu se pedepsește dacă își retrage mărturia, în cauzele penale înainte de reținere, arestare sau de punerea în mișcare a acțiunii penale ori în alte cauze înainte de a se fi pronunțat o hotărâre sau de a se fi dat o altă soluție, ca urmare a mărturiei mincinoase. Dacă nu se va reține cauza de nepedepsire, atunci pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă.
M-am raportat la cele scrise in mesajul initial, marturii false etc, si am zis, marturie minicinoasa. Dar, sigur, poate fi si favorizarea faptuitorului. Sincer, nici eu nu am inteles prea multe din expunere.
Pe de alta parte, nu stim daca este vorba despre o fapta penala pentru care actiunea penala se pune in miscare din oficiu, caz in care persoana vatamata ar putea, in anumite conditii, sa fie audiata in calitate de martor.