avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de training in campul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de training in campul muncii

Este adevarata( ce spune legea) ca in perioada de training in campul muncii angajatul nu primeste bonuri de masa?
Ni s a justifcat aceasta actiune prin explicatia: "sunteti in perioada de pregatire si nu produceti beneficii"
multumesc, Diana
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
diana_35, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 4 Ianuarie 2019
Nu cunosc sa existe un astfel de text de lege.
Va mulțumesc pentru răspuns!
Deci ceea ce fac ei este ilegal sau nu putem merge asa departe?
Este decizia lor dacă vor sau nu sa acorde aceste bonuri în cele 6 săptămâni de instruire sau "îmi pot cere drepturile"?
Intr-adevar, angajatorul poate emite criterii de acordare a tichetelor de masa ... verificati daca exista asa ceva si reveniti.
N am gasit asa ceva in contract dar tocmai acum, fiind la locul de munca, am fost chemata in biroul directoarei si mi s a spus ca o sa mi se desfaca cotractul, iar dat fiind faptul ca sunt in perioada de training, nu necesita nici o motivatie din partea ei.
Asta pentru ca mi am permis sa intreb de acele bonuri...
Are vreun sens sa fac vreo reclamatie sau nu?
Multumesc
Criteriile de acordare nu sunt mentionate in c.i.m., ci in c.c.m. aplicabil , in reg.intern sau intr-o procedura operationala de acordare.

Puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou si bonuri de masa LarisaMT LarisaMT Buna ziua, Daca o companie doreste sa ofere tichete cadou pentru diferite ocazii, inclusiv cele sociale, respectiv bonuri de masa, aceste aspecte vor trebui ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa Alin thoth Alin thoth Buna ziua . La firma unde lucrez se dau bonuri de masa si ni sa spus ca daca nu ne ducem sambata la munca o sa ni se opreasca bonurile pe toata saptamana... Au ... (vezi toată discuția)
Neacordarea tichetelor de masa ADELA STROE ADELA STROE buna ziua, am o speta a unui salariat care a actionat angajatorul in instanta pentru neacordarea tichetelor de masa; societatea este intr-o situatie ... (vezi toată discuția)