Buna seara!
Am un baietel de 2 ani cu un cetatean italian, iar acum sunt din nou insarcinata. Nu suntem casatoriti...
Problema este ca bea si se cearta cu mine din orice, profitand de faptul ca nu am un loc de munca si ca el ma intretine. Locuim in casa parintilor lui...
O alta problema este ca ma ameninta ca imi va lua copii, cel de 2 ani si cel nenascut. Nu stiu unde sa merg si cum sa fac... Multumesc .
Sunt foarte multe fundatii aici in Italia, care se ocupa de protectia mamei si copilului. Adresati-va uneia dintre acestea, de preferat mai departe de locul unde locuiti acum. Daca aveti dovezi il puteti acuza de rele tratamente facand o plangere la carabinieri. Problema este ca trebuie sa va asumati si riscurile acestei actiuni. Ramaneti fara bani, dar puteti depune la Inps solicitari pentru a obtine diverse ajutoare la care aveti dreptul. Copilul nenascut puteti sa l treceti pe numele Dvs.. Nu cred ca tatal va introduce actiune de stabilire a paternitatii . Dar e posibil sa o faca. Dvs. Cunoasteti mai bine persoana si posibilitatile financiare ale acestuia. Procesul privind incredintarea minorului/minorilor va fi unul de lunga durata. Incercati sa aveti toate documentele de identitate asupra dvs. mereu, astfel incat sa nu fiti nevoita sa solicitati autoritatilor romane sau italiane duplicate.
Copilul este nascut in Romania sau in Italia?
Alocatie italia
mtheodora90
Am locuit in Italia si am lucrat, dar fara forme legale, deci nu am primit alocatie pentru minorul din intretinere. Am revenit in Romania si vreau sa fac ... (vezi toată discuția)