Sunt despartita de sotul meu de 4 ani dar nu legal.Am plecat in Italia so intre timp am ramas cu un alt barbat cu care am facut un copil .I-am facut certificat de nastere italian pt ca acolo l-am nascut si apoi am venit in Rominia dar problema e aici in tara pentru ca mi_a fost refuzat dosarul cu acte pentru inregistrarea copilului pentru certificatul de nastere pe motiv ca eu sunt inca casatorita asa ca intrebarea mea este ce trebuie sa fac sa pot sa-i fac acte copiluluisi sa pot pleca inapoi in Italia.
Buna ziua,
Trebuie sa introduceti o actiune in tagada paternitatii. Introduceti si actiune de divort ca sa va lamuriti situatia.
Imputerniciti la un notariat din Italia pe cineva din Romania sa va reprezinte in ambele procese si rezolvati treaba.
Copilul este cu mine in Rominia dar as vrea sa plec in Italia si precum v_am zis nu pot sa_i fac certificatul de nastere pentru ca legal sunt casatorita .
Dar am deja certificat italian in care este recunoscut tatal.
Am certificat italian de nastere pr copil doar cum am reusit sa trec granita in Romina din Italia.
Cu ce acte ati venit cu copilul in Romania ? ca nu in baza certificatului italian ati trecut, ce acte de calatorie ati avut, ati facut pasaport ?
plecati la fel cum ati venit daca nu vreti sa ramaneti aici prea mult timp. apoi, puteti imputernici de acolo pe cineva sa va rezolve problemele.