avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere in cazul unui copil in afara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere in cazul unui copil in afara casatoriei

Sunt despartita de sotul meu de 4 ani dar nu legal.Am plecat in Italia so intre timp am ramas cu un alt barbat cu care am facut un copil .I-am facut certificat de nastere italian pt ca acolo l-am nascut si apoi am venit in Rominia dar problema e aici in tara pentru ca mi_a fost refuzat dosarul cu acte pentru inregistrarea copilului pentru certificatul de nastere pe motiv ca eu sunt inca casatorita asa ca intrebarea mea este ce trebuie sa fac sa pot sa-i fac acte copiluluisi sa pot pleca inapoi in Italia.
Cel mai recent răspuns: Varnuta , utilizator 16:33, 25 Noiembrie 2016
Cred ca mai intai trebuie sa introduceti actiune in tagada paternitatii, caci sotul dvs. este considerat tatal copilului.
Buna ziua,
Trebuie sa introduceti o actiune in tagada paternitatii. Introduceti si actiune de divort ca sa va lamuriti situatia.
Imputerniciti la un notariat din Italia pe cineva din Romania sa va reprezinte in ambele procese si rezolvati treaba.
procesul de tagada nu are legatura cu divortul si nu sunteti obligata sa divortati.
Copilul unde e ?

Copilul este cu mine in Rominia dar as vrea sa plec in Italia si precum v_am zis nu pot sa_i fac certificatul de nastere pentru ca legal sunt casatorita .
Dar am deja certificat italian in care este recunoscut tatal.
Am certificat italian de nastere pr copil doar cum am reusit sa trec granita in Romina din Italia.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
Cu ce acte ati venit cu copilul in Romania ? ca nu in baza certificatului italian ati trecut, ce acte de calatorie ati avut, ati facut pasaport ?
plecati la fel cum ati venit daca nu vreti sa ramaneti aici prea mult timp. apoi, puteti imputernici de acolo pe cineva sa va rezolve problemele.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Cum pot sa fac certificat de nastere romanesc pentru copil din afara casatoriei? Varnuta Varnuta Am mai pus acum ceva timp aceiasi intrebare dar nu m-am lamurit ce as putea face.Am un copil inafara casatoriei nu sunt despartita de sotul meu.In Italia am ... (vezi toată discuția)
Copil conceput cu alt barbat in timpul casatoriei si recunoscut de acesta. este legal Gabriel Cristian Gabriel Cristian buna ziua. va rog daca ma puteti lamuri la o speta. Am divortat de sotie in luna aprilie 2021. Ea fiind plecata in italia din anul 2015. A mai venit pe acasa ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casniciei nascut in strainatate adelangelo adelangelo Locuiesc in spania si de 9 ani nu mai traiesc alaturi de sotul meu.in acesti ani am nascut un copil dar cu alt barbat,el fiid tot roman.in timp ce eram gravida ... (vezi toată discuția)