Sunt despartita de sotul meu de 4 ani dar nu legal.Am plecat in Italia so intre timp am ramas cu un alt barbat cu care am facut un copil .I-am facut certificat de nastere italian pt ca acolo l-am nascut si apoi am venit in Rominia dar problema e aici in tara pentru ca mi_a fost refuzat dosarul cu acte pentru inregistrarea copilului pentru certificatul de nastere pe motiv ca eu sunt inca casatorita asa ca intrebarea mea este ce trebuie sa fac sa pot sa-i fac acte copiluluisi sa pot pleca inapoi in Italia.
exact habar n-am. Astia ai nostri vor ca pe actele din Italia sa apara numele dvs si la tata numele sotului dvs , adica sa rectificati actul in Italia.
La starea civila ce v-au zis ?
Nu aveti nici cum incepe o actiune de tagada fara sa aveti un certificat de nastere romanesc.
Eu as incerca o actiune impotriva oficiului de stare civila pt transcrie certificat italian asa cum e scris el pot ca nu aveti ce rectifica in strainatate ca el e intocmit corect.
Nu stiu ce sanse aveti, sfatuit-va cu un avocat.
Cei de la starea civila au experienta in astfel de cazuri ca nu sunteti singura si ar fi putut sa va sfatuiasca.