avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inchidere unilaterala cont bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inchidere unilaterala cont bancar

Poate o banca sa inchida unilateral un cont, atata timp cat contul respectiv este activ, se fac transferuri, nu este folosit la operatiuni ilegale, nu incalca vreo prevedere a contractului?
Se poate inchide doar pe baza faptului ca in termenii contractului este specificat faptul ca banca poate inchide unilateral? Nu este clauza abuziva acest aspect?
Cel mai recent răspuns: dragosbitpm , utilizator 17:06, 25 Februarie 2019
Banca poate inchide contul unilateral... daca are un temei credibil (de ex. restrangerea activitatii, sa zicem de la 1 ianuarie nu mai au conturi pentru persoane fizice).


tgeorgescu a scris:

Banca poate inchide contul unilateral... daca are un temei credibil (de ex. restrangerea activitatii, sa zicem de la 1 ianuarie nu mai au conturi pentru persoane fizice).

Nu e cazul.
In notificarea primita se spune "conform art.xx" si face trimitere la denuntarea unilaterala de catre banca,fara alta explicatie.
Mi se pare aiurea....adica semnezi un contract, respecti clauzele,dar nu ai siguranta ca pe viitor vei beneficia de serviciile bancare .
Societatea la care lucrez a patit la fel , Cei de la ING ne-au trimis o notificare prin care am fost notificati ca relatia dintre noi s-a terminat printr-o decizie unilaterala , fara sa mentioneze nici un motiv .
Persoana la care am deschis contul ( angajata a bancii ) a trimis 2 mail-uri sa ceara motivul pentru care am primit notificarea respectiva dar nimic, nu a primit nici un raspuns .

Momentan migram la alta banca, dar suntem foarte nemultumiti de faptul ca nu ni s-a spus nimic, nici un motiv pentru care contul nostru a fost inchis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ing mi-a inchis contul MariusYi MariusYi Buna ziua. Începand de astăzi am primit o notificare de la ING prin SMS spunandu-mi că mi-au închis contul. Nu am fost anunțat înainte, astăzi l-au ... (vezi toată discuția)
Denuntare polita casco unilateral fara motiv Dandedan Dandedan Buna seara! Zilele trecute am primit o notificare de la Omniasig precum ca polita a fost denuntata unilateral de asigurator; se poate asa ceva? Exista clauza ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament - suspendarea abonamentului chiar daca facturile au fost achitate in termen mm_adina mm_adina Buna seara, Va rog sa ma ajutati. In 2011 mi-am portat nr de telefon de la Vodafone la Orange. In Aprilie 2013 am semnat un act aditional prin care am ... (vezi toată discuția)