avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua. Am un cont de salariu deschis la banca ING ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua. Am un cont de salariu deschis la banca ING pe care ...

Buna ziua. Am un cont de salariu deschis la banca ING pe care vreau sa il inchid datorita faptului ca m-am mutat la alta banca asta din cauza faptului ca mi se opreau atat bani de la serviciu cat si din restul pe care il mai primeam in cont pentru o poprire desi practic nu aveau voie conform legii cei de la ING sa faca acest lucru. Am sunat la ei si mi s-a zis ca nu se poate inchide un cont cu poprire activa pe el. Am citit prin anumite mesaje de pe acest site dar sunt vechi in care se specifica ca ar trebui sa fac o notificare scrisa catre ING la care cel mai probabil o sa fie un raspuns negativ dupa care sa depun plangere la OPC/ANPC. Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare pentru ING? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anoctav , utilizator 16:40, 21 Iunie 2022
ING are nu doar dreptul cii si obligatia sa opreasca banii. In realitate nu opreste banii ci blocheaza suma poprita in cont, pentru a putea ramane la dispozitia creditorului. Presupun ca vb de stat. Oricum, la oricate banci veti deschide cont, poprirea o sa se "plimbe" si ea fiindca bancile sunt obligate la niste raportari in anumite zile ale lunii asa ca pana la urma tot poprit o sa sfarsiti.
aici nu e vorba ca plimb poprirea la alte banci ci ca nu pot inchide un cont pe care nu il mai folosesc. De poprire nu am cum sa scap, stiu si eu asta insa eu vreau doar sa inchid contul la aceasta banca si sa raman cu actualul de la alta banca,
Am avut și eu probleme de genul acesta cu ING.Trebuie să vorbiți cu executorul iar acesta să transmită o adresă băncii prin care să o înștiințeze că vi se opresc banii la serviciu.Eu am trimis adresă din partea instituției la care lucrez, dar nu au ținut cont de ea.
executorul nu vrea sa transmita adresa bancii. Am fost informat de acest lucru de cei de la ING insa executorul nu vrea. I-am spus ca doar pentru salariu, nu pentru alti bani care intra in cont si tot nu vrea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere cont cu poprire deschis la banca Anais84 Anais84 Buna ziua, Ajutati-ma va rog si pe mine cu articole din lege care imi permit solicitarea inchiderii contului personal deschis la o banca comerciala din ... (vezi toată discuția)
Numai inteleg nimic...ajutati-ma! anamariamario anamariamario Buna ziua.in anul 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la banca x de 8000 ron si un card de cumparaturi de 500 ron.anul acesta mi s-a instituit ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)