avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul a montat o ușă fără acordul meu și fără ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul a montat o ușă fără acordul meu și fără forme legale pe palierul comun, pe care am demontat-o după decesul lui. Moștenitorul mi-a făcut plângere penală iar polițista de caz mi-a scris o declarație cu care nu sunt de acord, ce mai pot face?

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat sau părerea unui avocat într-o plangere penala că mi-a fost adusă la cunoștință de către o secție de politie. Pe scurt,la momentul cumpărării unui imobil(gars), vecinul a îngrădit ambele apartamente cu o ușă de protecție pusă abuziv și fără forme legale pentru care eu nu am fost de acord cu ea,solicitand mereu accesul în propria locuință liber.Vecinul din spațiul comun ( fiind vorba doar de 2 apartamente ,al meu și al lui), a folosit mereu intimidarea fata de propria mea persoana prin comportament impulsiv și forme verbale agresive.Intr-un alt context ,cu martori, acesta a spus că dupa numai după moartea lui voi putea scoate acea ușă și s-o arunc,ceea ce am și făcut.Au trecut aproape 2 ani de la moartea vecinului iar luna trecuta am aruncat usa din spațiul comun care îmi obstructiona accesul în propria casă. Ieri am primit o plângere penală de la viitorul moștenitor al acestui imobil precum că sunt acuzată de furtul ușii( cu probe pe imaginile video ale scării). Eu nu am furat bunul nimănui, am aruncat la gunoi o ușă pe spațiul comun care mă viza doar pe mine personal și îmi afecta accesul în propria casă, nu exista ,poate, decât un temei verbal care nu poate fi luat în calcul intre vecinul care a murit și fosta proprietara de acum 20 ani,Din nefericire pentru mine polițista care m-a audiat nu și-a îndeplinit nici macar minimul din fisa postului pentru care este angajata de stat ,mai exact sa asculte plângerea mea ,sa cerceteze împrejurările,sa fie de partea dreptății ! Tot ceea ce a făcut această polistita a fost să mă intimideze pe mine că sunt acuzata de un furt fara temei, aducandu-mi la cunoștință că îmi poate afecta cazierul , amenda..etc. și a preferat in beneficiul ei personal să închidă acest caz cu declaratia pe a scris-o ea și nu eu,dar m-a pus sa semnez că sunt de acord tot timpul readucând-mi aminte că e mai bine sa nu fiu acuzata de furt , precum că eu voi cumpăra altă ușă ,mă voi închide în spațiul comun și mă voi impaca cu un om așa numitul parțial moștenitor al unui imobil ( acest individ este fiul răposatului ,mama acestuia fiind imobilizată la pat ,probabil dar în viața ).Consider că sunt în totalitate nedreptățită să plătesc o paguba ,sa mă împac cu dusmanul care nu dispune de drepturi de proprietate ,doar că să-și retragă reclamația de furt și pentru că așa a considerat aceasta polițista că e mai bine și să se claseze mai repede dosarul meu .
În speranța unui sfat / păreri vă mulțumesc anticipat .
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 13:54, 10 Ianuarie 2019
Ca o parere pesonala...daca aveati avocat scapati usor de doamna politista, altul era deznodamantul daca va asista dumnealui la interogatoriu...dar nici acum nu este tarziu, cum spunea si domnul avocat...
Cred ca inca nu este tarziu sa faceti acele plangeri, poate va ajuta cineva sa fie mai la obiect si sa aveti castig de cauza (preferabil un avocat).
Acum am citit ca ati facut plangerile... poate ar fi cazul sa le reinoiti, poate si ajutata de un avocat, la cate probleme, incendii au fost in perioada asta, banuiesc ca acum vor actiona altfel Pompierii, ISU
Si discutati cu presedintele,el are autorite, nu administratorul...
Poate mai gasiti si alti vecini cu probleme asemanatoare sa semneze plangerile depuse...
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Realitatea este ceva, dreptatea cu totul altceva!
Adica realitatea poate sa fie reala si sa mori cu dreptatea in mana.
Este suficienta marturia unui vecin care sa declare ca usa respectiva a fost montata de mort.
Ati semnat declaratia scrisa de politista? Daca ati semnat-o sub forma scrisa de ea de ce ati semnat-o?
Ati fost anuntata ca s-a deschis un dosar penal?
Apelati la ajutorul unui avocat care sa combata acuzatiile.

De cand a fost montata usa?
Solicitati presedintelui asociatiei de proprietari un inscris prin care sa va comunice daca usile au fost montate cu respectarea legislatiei privind spatiile comune din condominii.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
cyan, moderator
Mortul nostru era si presedintele scarii si vecinul propietar, cale amiabila cu comportament hittler-ist nu exista.Poate ca ar fi o idee buna sa verific azi cine este noul presedinte si sa vad ce pot rezolva in scris. Usa dateaza de pe 15-20 ani, mortul sau viitorul mostenistor nu au nicio factura pe aceasta usa astfel incat sa demonstreze ca era bunul lor , logic ! puteam sustine ca era usa mea personala, nu ! Politista a scris ca usa am aruncat-o ca sa pun una mai buna si mai frumoasa si nu ca pentru mine era un impediment de acces .

Da am semnat declaratia unde repet a scris ce-a vrut ea , iar cand ii spuneam ca nu-mi convine ca trebuie sa accept asa ceva incepea sa ridice tonul aducandu-mi aminte ca sunt acuzata pentru furtul unei usi fara probe, fara cercertare ..nimic .Nu mi-a adus la cunostinta daca este doar plangere penala sau dosar penal. Cred ca ce-a mai ok varianta este sa solicit eu scrisoare de la Urbanism -amenajari teritoriale S 5 prin care sa-mi confirme in scris ca nu exista autorizatie de constructie zid si usa , iar neavand autorizatie, deci constructie ilegala poate ii fac si plangere pentru privare de libertate punandu-mi usa in fata usii mele si depinzand de el sa intru sa ies din casa .

Cand doriti sa completati un mesaj apasati pe butonul "Modifica" si apoi pe "Salveaza modificari", aveti timp de 30 minute sa modificati sau completati un mesaj. Daca apare un alt mesaj, apasati pe Raspunde si continuati discutia.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
cyan, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declaratia data politiei nu va obliga in niciun fel sa schimbati usa cu una mai buna si mai frumoasa.
In cazul in care in urma sesizarii nu se dispune nicio masura punitiva impotriva dvs., va vedeti de viata iar in cazul in care exista vreun proces verbal de contraventie emis de politie il contestati in instanta.
Acum ramane de vazut daca a fost deschis vreun dosar penal pentru distrugere si furt, in cazul in care mostenitorul mortului nu poate demonstra cu acte ca bunul intra in masa succesorala dosarul se va clasa.

Nu veti primi niciun raspuns de la Urbanism, pentru montarea unei usi nu este necesara autorizatie de construire.
Puteti solicita presedintelui asociatiei sa va comunice daca a exista acordul asociatiei de proprietari pentru montarea usii pe spatiul comun.
Insa cum usa a fost montata cu peste 10 ani in urma in mod sigur nu exista acest acord, pe vremea aceea existau asociatii de locatari, iar cum mortul a fost si presedintele asociatiei in mod sigur a luat o hotarare de la sine putere.
De asemenea puteti solicita in cererea adresata actualului presedinte daca pentru toate usile montate pe spatiul comun exista acordul asociatiei.

Acum, cum mortul e deja mort, puteti declara ca, de fapt, usa a fost montata de comun acord cu decedatul, ati contribuit si dvs la plata usii, 50/50, chiar daca mostenitorul ar prezenta o factura cu usa numai pe numele mortului (nu se putea elibera pe numele amandurora), chiar ati montat usa impreuna, ca ati convenit cu mortul ca dupa ce primul va pleca la cele vesnice, celalalt sa poate hotari ce va face cu usa "comuna", iar dvs ati hotarat sa scapati de ea! Asta in conditiile in care erati vecini la momentul in care mortul a montat usa.
Cea mai buna cale de atac este atacul, asa ca profitati, solicitati proba cu martori, sa il aduca mostenitorul pe tacsu la politie sau sa mearga politista la cimitir sa ii ia interogatoriu.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
cyan, moderator
Acest mostenitor inca nu este propietar in locul mortului, si nu locuieste pe scara. daca ar fi existat factura pe numele mortului sau a cuiva din familie ( ar fi trebuit sa dateze de acum 20 ani minim ) logic ca ar fi atasat-o la plangerea lui ca sa se apere si sa ma infunde bine pe mine , poate ! Inca o intrebare : mi s-a spus ca cel care a depus plangerea ( baiatul raposatului ) a depus si un CD cu imagini cum caram eu usa,(avem camera video la parter ) dar admin sau presedintele scarii au voie sa puna imaginile la dispozitia oricui care nu locuieste pe scara ? nici macar eu nu-mi aduc aminte data , ziua , ora . Merci...
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
Lorena2, utilizator

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere irinoaia irinoaia buna ziua! am o intrebare cu privire la camerele de supraveghere. La noi la scara s-a facut adunare generala si in care s-a propus montarea de camere de ... (vezi toată discuția)
Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Este legal să fii înregistrat audio-vizual pe scara blocului? ... Teodoraa12 Teodoraa12 Este legal să fii înregistrat audio-vizual pe scara blocului? Presedintele blocului în care locuiesc a descis să amplaseze o cameră de luat vederi ... (vezi toată discuția)