avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calomnie sau nu...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calomnie sau nu...

Poate fi vorba despre acuzația de calomnie dacă respectivele afirmații s-au petrecut în spațiul privat(adresa personala de mail)???Calomnia este parca afirmarea sau Imputarea în Public........,nu-i așa? Mail-ul privat nu e Public... Poate doar insulta dacă s-au folosit cuvinte urâte? Totul s-a petrecut pe mail. Insultele au fost oricum reciproce.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
Diana P., utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 15:37, 4 Ianuarie 2019
Da, este insulta în acest caz.
Insulta si calomnia nu mai sunt prevazute de legea penala,poate sa fie vorba doar despre un eventual proces civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângerea civilă Diana P. Diana P. În cât timp de la aflarea săvârșirii faptei se poate intenta o acțiune civila?De exemplu reclamantul poate face acum o plângere pentru un mail privat ... (vezi toată discuția)
Am trimis 2 mesaje cuiva prin care i-am adus ceva jigniri... rizzo rizzo Mai exact,i-am trimis 2 mesaje,care contineau cuvintele \"tarfa\" si \"taratura\".N-am facut altceva decat am relevat o stare de fapt.Mesajele i le-am trimis ... (vezi toată discuția)
Calomnia prin telefon aiduta aiduta cum poti dovedi ca ai fost calomniat la telefonul mobil? (vezi toată discuția)