avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de functii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de functii?

Buna ziua. Printre angajatii societatii, un numar mare dintre ei lucreaza pe diverse utilaje cu functia de rectificatori dar munca lor presupune si lucrul cu macara pod rulant, fiind calificati si ca masinisti pod rulant. Tinand cont de faptul ca de multe ori munca lor presupune atat lucrul pe utilaj cat si alimentarea utilajului cu material folosind macaraua, aceasta se considera cumul de functii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 25 Septembrie 2019
Poate fi considerat cumul de functii , daca acele atributii nu sunt mentionate in fisa postului.
si daca le mentionam in fisa postului ?
Atunci nu ar mai exista "cumul de functii" ...
care ar fi baza legala ? doar art.35 din Codul Muncii?
Da, art.35 C.mun. ... insa mai exista si o alta institutie de Dreptul Muncii folosita in practica de angajatori , aceea a "delegarii de atributii", bazata pe art.40 alin.1 lit. b si c C.mun.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cumul de functii !!!!!!! lory_chiriac lory_chiriac Buna ziua. Printre angajatii societatii, un numar mare dintre ei lucreaza pe diverse utilaje cu functia de rectificatori dar munca lor presupune si lucrul cu ... (vezi toată discuția)
Universitatea petre andrei din iasi chirileanucoca chirileanucoca As vrea sa stiu daca a gasit cineva textul Ordinului 4294/10.06.2009 al Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Inovării,care il recunoaste pe Tompea ca ... (vezi toată discuția)
Doua fise de post, un singur contract individual de munca iuliachirita iuliachirita Buna ziua, Daca am doua fise de post diferite, sunt obligata sa am si doua CIM diferite? Multumesc. (vezi toată discuția)