Sunt in situatia in care la data de 01.08.2018 s-a inceput, conform hotararii instantei de judecata ramase definitiva, executarea silita impotriva mea pentru o suma de 4 creante insumand aproximativ 16.800 de lei. Intre timp, executorul judecatoresc desemnat pentru a duce la capat procedura nu a gasit conturi bancare, proprietatati sau alte bunuri impozabile pe numele meu (pentru ca in realitate chiar nu am nimic). Din cate stiu, dupa 6 luni de la inceperea executarii silite, daca nu s-au gasit bunuri impozabile pe numele meu si daca totodata creditorul nu reinnoieste (in sensul prelungirii) cererea de executare silita la biroul executorului judecatoresc, eu am posibilitatea sa ma adresez instantei de judecata pentru incheierea intregii proceduri si inchiderea ca atare a dosarului, fara posibilitatea de a fi redeschis. Este adevarat ? Sau daca nu, ce alte optiuni am ?
Nu este adevărat, procedura de executare silită poate reîncepe oricând printr-un nou dosar de executare. Este adevărat că dacă prezentul dosar de executare se perimă după 6 luni de inactivitate poate fi anulat de către instanță, dar creditorul nu-și pierde dreptul de a-și recupera banii lui printr-un nou dosar de executare.