avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amânarea pronuntarii intr.un proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amânarea pronuntarii intr.un proces penal

Buna ziua!pe 3 decembrie am rămas în pronunțare la un proces,fiind stabilită data pronuntarii pe 18 decembrie, sa amânat din nou pe 3 ianuarie am asteptat cu nerăbdare aceasta zi dar surpriza inca o amânare pe 17 ianuarie......e posibil asa ceva ?de cate ori se poate amana?mentionez ca obiectul dosarului este grup infracțional organizat (evaziune fiscală și spălare de bani).Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
MihaiVasyPaula, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:09, 4 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Nu exista o limita!
O sa se pronunte probabil pe 17 ianuarie, deja au depasit termenul prevazut in c.p.p., aveti rabdare...
ART. 391 c.p.p.
Soluţionarea cauzei
(1) Deliberarea şi pronunţarea hotărârii se fac în ziua în care au avut loc dezbaterile sau la o dată ulterioară, dar nu mai târziu de 15 zile de la închiderea dezbaterilor.
(2) În situaţii excepţionale, când, raportat la complexitatea cauzei, deliberarea şi pronunţarea nu pot avea loc în termenul prevăzut la alin. (1), instanţa poate amâna pronunţarea o singură dată pentru cel mult 15 zile.
(3) Preşedintele completului informează părţile prezente asupra datei la care se va pronunţa hotărârea.

Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Fiind o cauza complexă instanța a avut de analizat probele si apararile.
Este posibil ca unii din apărători sa fi tot depus concluzii scrise si sa se fi amânat si din acest motiv.
Sunt avocați care pot face aparari foarte lungi si concludente dupa fiecare amânare de pronunțare sau pur si simplu anumite concluzii scrise sa fi generat amânarea pronuntarii.

Este însă și posibil ca instanța sa fi avut nevoie de timp de gândire pentru soluția care o va pronunța daca apărătorii nu au formulat concluzii scrise dupa fiecare amânare de pronunțare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pronuntare ?!? MJJ MJJ Buna seara. Am si eu o intrebare : cat poate sa dureze pana un judecator se pronunta intr-un caz (penal)? O cunostinta a avut fondul pe 22 septembrie si s-a ... (vezi toată discuția)
Amanare a pronuntarii alexandraoo3 alexandraoo3 Buna ziua! Am si eu o întrebare...de cate ori se poate amâna o pronuntare? Deja sunt 3 amânări ale pronuntarii,sa ne asteptam si la a patra,a cincea si tot ... (vezi toată discuția)
Amanarea pronuntarii puncuskaa puncuskaa de cate ori si cat timp se poate amana instanta pronuntarea? am avut un proces in 5 iunie,au amanat pronuntarea pe 20 iunie,apoi pana 30 iunie si acum pana 14 ... (vezi toată discuția)