avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzarea unui autoturism de catre o persoana fizica ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzarea unui autoturism de catre o persoana fizica catre o persoana juridica

Buna ziua! Va contactez cu rugamintea de a ma ajuta sa identific o solutie corecta si legala cu privire la urmatoarea situatie : o persoana fizica intentioneaza sa vanda un autoturism catre o persoana juridica in cadrul careia este asociat si administrator, insa persoana juridica nu are disponibilitati banesti pentru a efectua plata integrala a autoturismului la momentul vanzarii; nu se doreste incheierea unui contract cu plata in rate, pentru ca din cate cunosc conform prevederilor din Codul Penal, cumparatorul devine proprietar dupa plata ultimei rate. In ce conditii ar putea avea loc incheierea contractului de vanzare-cumparare, urmand ca persoana juridica (cumparator) sa achite contravaloarea in transe?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandra_Irimia , utilizator 19:21, 4 Ianuarie 2019
Dreptul de proprietate se transfera la data mentionata in contractul de vanzare cumprarare, indiferent de modalitatea de plata a pretului.

Deci nimic nu impiedica partile sa stabileasca faptul ca dreptul de proprietate se transfera la data semnarii contractului si ca plata pretului se face in rate.

Cu stima,
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul dreptului de proprietate sofrana sofrana Buna seara!Am si eu o intrebare,poate cineva ma ajuta;Daca se incheie un contract de V-C pt. un imobil la notar,se poate face transferul dreptului de ... (vezi toată discuția)
Casa in doua transe Lili Maioru Lili Maioru Buna ziua, as dori sa ma invatati cum se procedeaza in cazul vanzari unei case. Doresc sa o vand unei persoane dar nu dispune de toata suma pt.a o achizitiona ... (vezi toată discuția)
Locuinta in rate ContSters180019 ContSters180019 buna ziua.am un apartament si un posibil client pt cumpararea acestuia.exista vreo varianta la notar pt a vinde acest apartament in rate,dar fara a trece ... (vezi toată discuția)