avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot obtine \"pensie\" pentru epilepsie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot obtine "pensie" pentru epilepsie?

Buna ziua,
Ma numesc Lucian Gigea, am 25 de ani, si am auzit ca se poate obtine un fel de "pensie" pentru cei care sufera de o boala precum epilepsia.
As dori sa stiu daca acest lucru este posibil, si care sunt conditiile pentru a putea obtine aceasta "pensie"?
Am descoperit boala de la varsta de 11 ani, si in ultima perioada crizele sunt tot mai frecvente. Am inceput sa lucrez de la varsta de 18 ani, si, in ultimi 7 ani, am lucrat permanent.
Din pacate, asa cum am mai spus, in ultima perioada, crizele sunt tot mai frecvente, si, din aceasta cauza, numai reusesc sa obtin un loc de munca permanent.
Astept cu nerabdare sfaturile dvs. Multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:32, 4 Ianuarie 2019
Buna seara.
Mergeti la un control, poate mai multe, si aflati cauza agravari, inmultiri, acestor crize, poate e ceva excitant' in jurul dvs.si favorizeaza asta sau trebuie schimbata medicamentatia...
Cred ca dupa ce lamuriti toate astea puteti apela sa primiti o pensie de handicap, nu i stiu exact numele...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă capacitatea de muncă este pierdută total sau pe jumătate, se poate obține o pensie de invaliditate în gradul 2 sau 3, plus o indemnizație de handicap de la DGASPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua...as dori sa intreb dacă se se poate obține o pensie ... Dan Teodor Dan Teodor Bună ziua...as dori sa intreb dacă se se poate obține o pensie de epilepsie dacă am 32 de ani si eu am epilepsie de la vârsta de 6 ani...am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala SiseaViorica SiseaViorica Problema mea este urmatoarea: as vrea sa obtin o pensie pe caz de boala sau de handicap, deoarece nu mai am starea necesara de a munci si necesit supraveghere ... (vezi toată discuția)
Epilepsie adriana397 adriana397 Bunâ ziua! Am epilepsie din copilarie, dar nu mai am nici un act de atunci, iar acum mi-am depus dosarul pentru handicap, am dovezile medicale din ultimii ... (vezi toată discuția)