avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna - zile ramase
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna - zile ramase

Buna,
Se poate impune prin Regulament intern o anume data din anul in curs cand esti obligat sa iti iei toate zilele de CO din anul anterior ramase? Daca nu se respecta, pot exista penalitati?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2019
Dragoianu Alexandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:21, 5 Ianuarie 2019
Art. 144 C.mun.
.....
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Nu pot exista penalitati pentru un angajat in ceea ce priveste neefectuarea CO de catre acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca angajatorul sa nu îmi de-a zilele de concediu ... Magie1 Magie1 Este legal ca angajatorul sa nu îmi de-a zilele de concediu de odihna rămase de pe anul anul 2020 și să mi le treacă la prima are acest drept fara ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu in perioada de preaviz botezatuion botezatuion Buna ziua ! As dori sa stiu daca in cazul depunerii demisiei, am dreptul la concediul de odihna aferent anului in curs? Va ... (vezi toată discuția)
Recuperare ore concediu de odihna mona2912 mona2912 Este legal ca angajatorul sa solicite recuperarea orelor neefectuate la locul de munca datorita concediului de odihna? (vezi toată discuția)