avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta medicala este recunoscuta de angajator ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta medicala este recunoscuta de angajator ?

Buna ziua
Am lipsit de la locul de munca in perioada sarbatorilor pe motiv medical si am ramas fara concediu medical deoarece nu am stiut ca nu se poate da retroactiv.
Vreau sa stiu daca cu adeverinta medicala de la medicul de familie se pot motiva absentele de la locul de munca?
Angajatorul este obligat sa o recunoasca ? Cei de la resurse umane mi-au spus ca doar concediul medical este recunoscut legal.
Daca imi puteti atasa si un articol de lege ar fi perfect
P.S.: De luat in calcul ca nu sunt in cele mai bune relatii cu angajatorul.
Multumesc !

Alte discuții în legătură

Concediere pe motiv de absente nemotivate Konoplyanka Konoplyanka Buna ziua In data de 28 decembrie am fost la Camera de Garda a unui spital de urgente cu probleme de sanatate. Am fost consultat si am primit scrisoare ... (vezi toată discuția)
Motivare absente utc utc Buna ziua, Am avut 2 saptamani internare cu copilul in varsat de trei ani, mi s-a eliberat doar o adeverinta din care rezulta ca am fost internata. Pe baza ... (vezi toată discuția)
Concediu medical în week-end Cosmin Racila Cosmin Racila Bună ziua, De curând am contactat și eu Covid, urmând procedura de la ambulanta, DSP și apoi medicul de familie mi-a eliberat concediul medical pe 5 ... (vezi toată discuția)