avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Informatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Informatie

In 31 Decembrie am avut un accident cu pagube materiale fara intelegere amiabila. Eu am fost de vina. S-a incheiat la politie proces verbal de constatare, am dat copie dupa asigurare celuilalt sofer. Acum ma suna si-mi cere sa-i dau sau sa-i inchiriez alta masina pana va fi reparata a lui. Exista temei legal pe baza caruia sa imi ceara asta? Si daca nu-i asigur alta masina , si nu pot, ca si a mea s-a stricat la ce ma pot astepta? M-a amenintat cu tribunalul. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: David Mariana 50 , utilizator 20:02, 5 Ianuarie 2019
Nu exista asa ceva
Este pura intimidare -odata ce ati incheiat un proces vrebal la politie si ati dat asigurarea dvs nu aveti obligatia a-i asigura autoturism la schimb
In caz de ,, tribunal,, chemati in garantie asiguratorul dvs
Pagubitul poate solicita si primi despagubiri pentru lipsa de folosinta a autoturismului pe peroada reparatiei acestuia. Problema este reglementata de art. 25 din norma ASF nr.20/2017.
Despagubirea pentru lipsa de folosinta se plateste de catre societatea de asigurare pe baza documentelor prezentate de pagubit, de exemplu factura de la un centru de inchiriere autorisme etc.
Dvs. nu platiti niciun eu oricat de mare va fi santajul.
ing. Ioan Ciobanu
Dl Radu Pascalu si Dl Ioan Ciobanu va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubire staționare taxi (în calitate de păgubit), ca urmare a unui accident. mai este de actualitate acest tip de despăgubire? Parakalo Parakalo Mai este de actualitate acest tip de despăgubire. Mâine fac 4 săptămâni de staționare și sunt și operator de transport. Întâmpin reticență din ... (vezi toată discuția)
Accident Iulyan85 Iulyan85 problema sta cam asa:i-am lovit masina unui vecin .indoita putin tabla in spate.el mi-a zis sa-i dau o suma de bani ca o repara el si sa nu mai implicam ... (vezi toată discuția)
Euroins -o noua tzeapa ady88 ady88 Buna ziua! In data de 26.08.16 am fost instiintat ca suma ce-mi va fi acordata ca despagubire este de 2569,87 RON din care 1240 piesele, manopera 654 si ... (vezi toată discuția)