ADAUGARE : nu pot sa ma retrag din firma pentru ca pe langa respectivul utilaj, firma are si-a format un renume care nu vreau sa il las pierdut.
Marirea de capital social nu stiu cat este de indicata pentru ca poate sa imi egaleze cererea de marire si nu am rezolvat nimic. Nu stiu de ce fonduri dispune!
Situatia in care va aflati isi gaseste rezolvarea, partial, in dispozitiile Titlului V din Legea nr.31/1990.
Aveti doua solutii:
1.Il convingeti pe asociatul dvs.sa va cesioneze de buna voie partile sociale pe care le detine (din cate am inteles sunteti asociat intr-un srl cu 2 asociati). Dat fiind faptul ca, si in cazul excluderii sale, veti fi obligat, conform legii, sa ii achitati drepturile sociale, ii puteti face o oferta suficient de generoasa ca sa nu o poata refuza (spuneati ca este f.interesat de bani). In acest caz, veti semna o hotarare AGA, un contract de cesiune si un act aditional, prin care il veti revoca si din calitatea de administrator. In plus, veti decide continuarea activitatii societatii sub forma srl cu asociat unic.
2. In cazul in care asociatul dvs.este refractar la prima abordare, teoretic, il puteti exclude din societate - in acest caz, insa, va trebui sa dovediti instantei faptul ca asociatul dvs., prin comportamentul sau, a savarsit frauda in dauna societatii sau s-a folosit de semnatura sociala sau de capitalul social al srl-ului in folosul propriu sau al altei persoane. Prin frauda, legea intelege acte grave savarsite impotriva intereselor societatii - ex. din practica: sustragerea actelor originale ale societatii (carti munca, autorizatii, certificat inmatriculare, etc.) cu punerea societatii in imposibilitate de a functiona. Simpla lipsa de implicare in problemele societatii in calitate de administrator, poate duce la revocarea acestei calitati, printr-o hotarare AGA (daca aveti norocul sa detineti majoritatea capitalului social), nu si la excluderea din societate, calitatea de administrator fiind diferita de cea de asociat. Pentru excluderea din societatea a asociatului dvs.veti avea nevoie si de martori care sa probeze reaua-credinta a acestuia si efectele negative ale atitudinii lui asupra desfasurarii activitatii societatii.
In cazul admiterii actiunii de excludere veti fi obligat sa ii achitati asociatului dvs.contravaloarea cotei parti din patrimoniul societatii pe care acesta o detine, si care, din cate spuneti, poate fi destul de consistenta. Se poate solicita si o expertiza pretuitoare a acestei parti - de regula o expertiza contabila.
Multa bafta!