Buna ziua Am facut un CAR in 2007.Nu l.am achitat integral .A ramas o suma mica de achitat ,de care sincer am uitat si nici nu am mai primit nici un semn de la acea institutie .In 2014 au primit girantii o hirtie de la executor prin care au fost anuntati ca se face poprire pentru o suma anume.A fost o hotarire judecatoreasca prin care se cerea suma de 33,5 mil.lei.Girsntul a achitat aceasta suma ca sa fie dosarul inchis.In decembrie 2018 girantul a primit alta hirtie prin care se cerea revenirea la poprire .Suma este de 11 .ooo lei.Enorm de mult.Intrebarea mea este.E legal sa faca executorul asa ceva? Specific ca eu nu am fost anuntata de acest lucru ,desi sint titulara.Multumesc.
In hartia primit de girant trebuie sa fie inscris temeiul legal al revenirii la proprire.
In masura in care girantul nu a platit, executorul poate lua orice masuri pentru recuperarea sumei.
Aveti certitudinea ca girantul a achitat suma restanta, v-a prezentat vreo chitanta in care sa fie inscrisa o suma echivalenta cu cea solicitata de executor?
Este posibil ca girantul prin recunoasterea sumei sa fi intrerupt dreptul de prescriptie.
Trebuie sa verificati in primul rand daca dreptul de prescriptie era indeplinit.
Executorii se indreapta pentru recuperarea creantelor atat impotriva titularului cat si a girantilor, sau impotriva fiecaruia in parte, nu are nicio obligatie sa anunte titularul.
Insa se pun mai multe intrebari, situatia prezentata este de neinteles.
Dvs. erati titularul creditului, cum de nu ati primit citatie de la instanta?
Cum este posibil ca girantul sa nu va contacteze si sa va informeze ca a fost initiata o actiune in instanta impotriva lui pentru a datorie a dvs?
Cum de nu v-a informat girantul ca aveti de platit o anumita suma in baza unei hotarari judecatoresti?
Sau girnatul s-a gandit ca sunteti prieteni, nu are rost sa va deranjeze cu asa ceva, era o suma infima si platit doar asa, pentru ca avea niste bani in plus prin casa si nu stia ce sa faca cu ei, si-a spus, hai sa platesc eu 33,5 mil pentru prietena mea, sa ramanem in relatii bune, mai mergem la o cafea, un suc!
Este de mirare faptul ca girantul a achitat suma in loc sa o conteste! Sau girantii erau din familie?
Dupa ce girantul a achitat in locul dvs., in calitate de titular i-ati restituit girantului suma respectiva? Sau i-ati multumit si i-ati urat sa fie sanatos?
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie studiate actele. Luati in calcul faptul ca puteti depune contestatie in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta. (in cazul dvs. girantul trebuie sa depuna contestatie).
Girant
marta.i
Buna ziua!
Sunt giranta la cineva care a plecat din tara, si nu mai plateste. Nu sunt singura, mai avea o giranta. Daca ajungem acolo ca trebuie platit cat ... (vezi toată discuția)