avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a moștenit-o de la părinți. Cum ar trebui să facem contractul ca să nu se poată ,,strica''?

Socrul vrea sa ne dea casa noua sa fie pe numele nostru.el este intabulat sungur pe casa.in momentul cand el ne da casa este nevoie si de semnatura soacrei?casa socrului este mostenire din partea parintilor lui.si cum ar trebui sa facem contractul incat nimeni sa nu mai poata strica dupa moartea socrului sau cat este si in viata.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ca trebuie lăsați un număr de zile. Trebuie lasati de tot.
Cand închei un contract de vânzare cumpărare, plătești prețul.
Plata prețului nu e temporară.
Da, in caz de divort intre socrii d-voastra soacra poate cere in partaj cota parte din imbunatatirile aduse casei in timpul casatoriei iar fratele sotului se poate razgandi peste un timp.
Dar daca socrul vrea sa scoată bani pt a face ceva anume cu ei sau iar trebui lui io stiu pt ceva anume ii poate scoate sau ar tr sa ii lase acolo un timp fara sa se atingă de ei.

raluk0207 a scris:

Nu ca trebuie lăsați un număr de zile. Trebuie lasati de tot.
Cand închei un contract de vânzare cumpărare, plătești prețul.
Plata prețului nu e temporară.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce i-a primit ca pret al casei, poate sa faca ce vrea cu ei.
Problema nu e ce face socrul cu ei și când îi scoate, ci faptul că trebuie să îi achitați dvs.
Daca scopul actului este unul gratuit, faptul ca platiti sau nu un pret se va vedea ca simulare. Actele au un fel al lor de a nu sta in picioare cand sunt simulate.
Daca prin donatie se incalca rezerva succesorala a unor persoane, actul iar se va clatina.
Eu va recomand samergeti la un avocat si sa alegeti dupa documentare un act legal. Nu simulari si prefaceri de plati care apoi ies din contul socrului si isi gasesc calea inapoi la cumparator, ca nu faceti nimic cu asta.

Alte discuții în legătură

Succesiune liluca liluca Buna ziua, Socrul meu a decedat anul acesta, soacra mea traieste si urmeaza sa faca succesiunea,are doi copii respectiv pe sotul meu si inca o fata,locuieste ... (vezi toată discuția)
Bună seara , rog să mă ajutați , acum mulți ani socrul meu ... Alyy20002 Alyy20002 Bună seara , rog să mă ajutați , acum mulți ani socrul meu ia donat fratelui său jumate din casă și din curtea de la țară , in actele de propietar ... (vezi toată discuția)
Act de donatie pt un teren angelica82 angelica82 Imi cer scuze.Reiau.Proprietara acestui teren este soacra mea ,acesta fiid mostenire de la parintii ei.(mentionez ca un parinte a decedat si unul este ... (vezi toată discuția)