avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz declarație-acord pentru ieșire din țară cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz declarație-acord pentru ieșire din țară cu copil minor

Buna seara. Am o fetita de 10 ani pe care tatal nu a vazut-o de la 9 luni. Acum suntem in divort. As dori sa stiu daca exista posibilitatea sa o scot din tara avand in vedere ca tatal refuza sa imi dea procura. Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 13:34, 6 Ianuarie 2019
Buna seara,
Da, doar cu acordul tatalui.
Daca acesta refuza va trebui sa va adresati instantei solicitand sa se pronunte o sentinta care sa substituie acordul tatalui pentru intocmirea pasaportului si iesirea din tara.
Dacă tatăl nu consimte, veți fi nevoită să formulați o acțiune prin care instanța va suplini consimțământul tatălui! Recomand procedura ordonanței președințiale, din rațiuni de celeritate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Călătorie în străinătate cu minori adina0423 adina0423 Bună tuturor. Am o întrebare? Cum și cui sa ma adresez pentru a călători în străinătate cu copiii minori, fiind divorțată și având custodie ... (vezi toată discuția)
Cum scot un minor din tara fara procura ramonadeni16 ramonadeni16 Buna ziua,am divortat in decembrie 2014,fiica in varsta de 6 ani pe atunci a ramas la mine,cu domiciliul,dar custodia este comuna.Vreau sa merg cu ea in ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)