Buna ziua,
Am urmatoarea situatie si am nevoie de ajutorul Dvs.
PFA, contabilitate in partida simpla, neplatitor de TVA. Am expediat un produs catre un client, curierul a spart produsul, si-a recunoscut vina si urmeaza sa ne desbagubesca in proportie de 100%, conform facturii emise de noi.
La sfarsit de an, am facut inventar si am trecut acel produs cu minus la inventar, Acum ma intreb daca am facut bine. Trebuia sa il scot altfel de pe stoc?
Cum inregistez factura de despagubire care va fi achitata de curier, ca si un venit impozabil sau nu?
Multumesc,
Il scadeti din gestiune pe baza actului doveditor al despagubirii din partea firmei de curierat sau a unui proces verbal in care treceti aceste explcatii..
Imputare inventar
burgundy
Buna Ziua
La firma cu care am colaborat pe baza unui contract de prestarii servici s-a facut un inventar, deoarece urma sa imi schimb locul de munca. ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.