avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Produs deteriorat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Produs deteriorat

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie si am nevoie de ajutorul Dvs.
PFA, contabilitate in partida simpla, neplatitor de TVA. Am expediat un produs catre un client, curierul a spart produsul, si-a recunoscut vina si urmeaza sa ne desbagubesca in proportie de 100%, conform facturii emise de noi.
La sfarsit de an, am facut inventar si am trecut acel produs cu minus la inventar, Acum ma intreb daca am facut bine. Trebuia sa il scot altfel de pe stoc?
Cum inregistez factura de despagubire care va fi achitata de curier, ca si un venit impozabil sau nu?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: adri_d , utilizator 18:24, 7 Ianuarie 2019
Il scadeti din gestiune pe baza actului doveditor al despagubirii din partea firmei de curierat sau a unui proces verbal in care treceti aceste explcatii..
Si factura de despagubire care va fi achitata de curier o inregistrez ca pe un venit impozabil sau nu? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)
Imputare inventar burgundy burgundy Buna Ziua La firma cu care am colaborat pe baza unui contract de prestarii servici s-a facut un inventar, deoarece urma sa imi schimb locul de munca. ... (vezi toată discuția)