avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Reziliere contract
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Reziliere contract

Buna ziua. Am doua abonamente, unul de telefonie mobila, altul de internet. Cel de telefonie mobila a fost recent reinnoit, din greseala, de tatal meu, dar ar fi vrut sa il rezilieze. Nu a inteles bine ce i s-a comunicat printr-un apel telefonic si a prelungit abonamentul pentru inca doi ani. Celalalt abonament, de internet, cand am facut abonamentul, nu am fost informat ca o sa fie pe o perioada de 2ani, iar eu aveam nevoie doar de 3-4 luni. Asta in cazul in care, la ambele abonamente, nu am primit nici un beneficiu in plus, fata de cel de a imi oferi serviciul pe care il platesc lunar. Cand am vrut sa reziliez abonamentul de internet, mi s-a spus ca pot, dar trebuie sa platesc echivalentul de bani care ar fi trebuit platiti lunar, pana la finalul contractului.
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
AlexandruBarbu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 21:42, 6 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art 8, alin 6 din OUG 34/2014
“În cazul în care urmează să se încheie un contract la distanţă prin intermediul telefonului, profesionistul trebuie să confirme oferta consumatorului, al cărui angajament începe doar după ce acesta a semnat oferta sau după ce şi-a trimis consimţământul scris. Aceste confirmări trebuie făcute pe un suport durabil.“
Totodată, potrivit art 9 din OUG 34/2014 “Cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 16, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14”
Luați legătura cu un avocat pentru a vă face o somație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telekom contact_blue contact_blue Buna seara. Anul trecut in luna August, am fost sunat de un agent Telekom, mai exact o doamna care mi-a facut o oferta, un abonament cu un telefon. Eu avand ... (vezi toată discuția)
Abonat companie telefonie mobila yodus yodus Buna ziua! Sunt abonatul unei companii de telefonie.In urma cu vreo 3 luni am fost sunat de catre un operator si mi s-a propus daca doresc sa trec pe un alt ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de telefonie Ralucarara Ralucarara Am si eu o mare nelamurire legata de rezilierea unui contract de telefonie si internet. Mama mea si a facut un abonament de telefonie in loc de cartela prepay ... (vezi toată discuția)