avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum imi pot recupera banii de la [EDITAT] mai repede?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum imi pot recupera banii de la [EDITAT] mai repede?

In data de 08.08.2017 am fost implicat intr-un accident rutier impreuna cu alte 2 autoturimse. Primul autoturism a intrat in coliziune cu cel de al 2-lea autorurism,proiectandul pe primul in autoturismul meu parcat,mai exact auto 1 se afla in depasire,auto 2 a efectuat viraj stanga fara a se asigura intrand in coliziune cu auto 1 care in cele din urma a fost proiectat in auto 3 parcat. Fiind vorba de 3 masini implicate a fost chemata politia care a constatat ca auto 2 este vinovat deoarece nu a acordat prioritate. Am urmat procedurile normale,am deschis dosar de dauna, masina mea in urma constatarii a rezultat dauna totala mi s-a comunicat valoarea acesteia 5260 euro ,am acceptat si urma sa mi se faca plata...vinovatul a contestat procesul verbal intocmit de catre politie si puna in data de azi 06.01.2019 nu am fost despagubit,mentionez ca judecatoria a propus solutionarea pe data de 28.06.2018 dar inca nu am primit hotatarea acasa. As avea 2 intrebari :
1. Dreptul de a face apel in 30 zile incepe de la data publicarii solutiei pe portal.just.ro sau de la data primirii hotatarii acasa?
2.Pot cere penalitati pentru intarziere de plata deoare a trecut aproape 1 an si jumatate si eu sub nici o forma nu pot fi gasit vinovat de catre instanta sau altcineva doarece masina mea era parcata regulamentar ,adica se stia de la bun incepit ca o sa fiu despagubit dar nu se stia de catre cine o sa fiu despagubit.
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:43, 6 Ianuarie 2019
1.- Termenul de 30 de zile pentru depunerea apelului curge din data primirii sentintei.
2.- Mergeti la Judecatorie s interesati-va daca sentinta a fost redactata si comunicata.
Dosarul de dauna s-a deschis la societatea de asigurare la care are polita RCA conducatorul auto care este declarat vinovat de catre politie. Nu vi se plateste despagubirea pentru ca sentinta Judecatoriei a fost atacata prin apel. Nu se cunoaste care va fi solutia finala si definitiva .
.Din aceasta cauza nu vi se plateste despagubirea.
Nu puteti cere penalitati de intarziere societatii la care aveti deschis dosarul de dauna pentru ca aceasta nu are nicio vina ca judecarea dosarului dureaza asa de mult.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca larahd larahd Un tir mi-a taiat calea, am evitat un impact, insa am fost lovita din spate de un alt autoturism. Tirul a mers mai departe, nu am numarul de inmatriculare. ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna- accident cu 3 autovehicule nec_cristina nec_cristina buna ziua!rog o indrumare in urmatoare situatie:in data de 28 dec 2014 mi.a fost avariata masina(aceasta fiind stationata in parcarea de resedinta) si masina ... (vezi toată discuția)
Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul și s-a izbit în mașină mea, parcată regulamentar. am probleme cu asigurătorul celui care m-a lovit, trebuia să fac două dosare de daună? Paun costica Paun costica Două mașini s-au ciocnit, iar una a continuat drumul (50m) și s-a izbit în mașină mea, care era parcata regulamentar. Asigurările vor sa ma plătească ... (vezi toată discuția)