avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neplata amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neplata amenda penala

Stiti cumva ce se intampla daca nu platesc amenda penala? Sau in cat timp trebuie platita? Orice informatii sunt bine venite.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:22, 18 Noiembrie 2009
Daca nu o platiti,amenda va fi comunicata autoritatilor fiscale,care o vor inregistra pe rolul dvs fiscal.De preferat este sa va adresati biroului executari penale a instantei care a dispus hotararea de obligare la plata,de unde veti fi informat despre posibilitatile de plata
Si daca in final tot nu o veti plati, ati putea face si inchisoare, intrucat este o amenda penala.
Da, in trecut asa se intampla, se transforma in inchisoare.
Astazi nu am mai auzit de nimeni care sa nu achite o amenda penala.

avocat Claudiu Lascoschi
Chiar astazi am vazut o sentinta prin care inculpatul era avertizat ca in caz de neplata a amenzii penale( 10.000 lei) , va face inchisoare.
Da, legea este aceeasi si este in vigoare, dar nu stiu care mai este practica judiciara.
Intotdeauna le zic la clienti sa achite pentru ca nu vor sa afle ce ce poate intampla...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa alexandra123456 alexandra123456 buna ziua! am o amenda administrativa din decembrie 2012 de 1000 lei pentru furt, bunurile(500 lei) au fost recuperate. Intrebarea mea este: La ce sa ma ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Pana cand se poate plati o amenda administrativa,tinand cont ca sentinta prin care s/a stabilit valoarea nu este definitiva. (vezi toată discuția)
Permis de conducere anulat ContSters210142 ContSters210142 acum 2-3 ani mi s-a anulat permisul de conducere , trec peste toate formalitatile..alcooltest,etc...si ajung cand am terminat infatisarea in instanta cu o ... (vezi toată discuția)