avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa

Pana cand se poate plati o amenda administrativa,tinand cont ca sentinta prin care s/a stabilit valoarea nu este definitiva.
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 08:28, 16 Decembrie 2009
daca nu e definitiva nu este nici irevocabila, automat este supusa caii de atac, logic o puteti plati si azi ! o puteti plati si la anu, insa cu penalizarile aferente.,
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
ContSters112731, utilizator
Nu cred ca o puteti plati pana nu se termina tot.
Cuantumul amenzii, cel putin teoretic, se poate modifica.
Daca nu se exercita cale de atac dupa expirarea termenului legal se poate plati.

avocat Claudiu Lascoschi
jus80 a scris:

daca nu e definitiva nu este nici irevocabila, automat este supusa caii de atac, logic o puteti plati si azi ! o puteti plati si la anu, insa cu penalizarile aferente.,


hmmmm...ma intrebam cum arata o sentinta irevocabila in penal :-/
Ar trebui platita cat mai curand – de la data la care a fost data sentinta (adica la data cand ati luat cunostinta despre aceasta) – in cazul in care nu atacati sentinta respectiva. Pt fiecare zi ce trece veti plati penalizare. Daca nu exercitati caile de atac ar fi indicat sa o platiti cat mai curand.
Termenul general de prescriptie este de 3 ani.
Nu se aplica penalitati la amenda administrativa.

Alte discuții în legătură

Pot apela la cedo? vale777 vale777 Am o cauza penala, am epuizat toate caile de atac inclusiv ICCJ, doar ca la ICCJ sa dat cazul spre rejudecare in apel, ma pot adresa la CEDO? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Plangere cedo gabyteo gabyteo Buna ziua Daca pierd un proces la CSJ ma pot adresa CEDO sau mai este vreo cale de atac? Este necesar recursul in anulare ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Cai de atac Maria_1980 Maria_1980 Buna seara, Care ar fi caile de atac la o sentinta definitiva de la ICCJ de inchisoare cu executare de sub 3 ani, pentru o persoana fara antecedente ... (vezi toată discuția)