avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Unde se plateste cautiunea?
Discuție deschisă în Executare silită

Unde se plateste cautiunea?

si alte nelamuriri in cazul unei actiuni de contestatie la executare... rog raspuns avizat sau sugestii
1. Unde se plateste cautiunea pentru ca instanta sa se poata pronunta in privinta suspendarii executarii silite prin proprire?... instanta a stabilit cuantumul (10% asa cum era si de asteptat), dar am uitat sa intreb unde trebuie achitat. ... In fapt suma executata a fost deja retinuta in proportie de cca 80%, in decembrie ar fi ultima retinere; am solicitat de la inceput dar prima instanta s-a abtinut pentru ca nu am domiciliul in competenta lor teritoriala, apoi s-a tergiversat din cauza protestului magistratilor, intre timp proprirea a continuat, chiardaca infiintarea titlului executoriu nu a fost chiar corecta (mi s-a comunicat sentinta odata cu comunicarea propririi)
2. Instanta de fond a decis obligativitatea platii cheltuielilor de judecata pentru mai multi parati, toate persoane fizice, toate avand acelasi rol in raport cu reclamantii. Contrar Art. 277 din Codul de PC, intreaga suma datorata a fost indreptata doar asupra mea, cu toate ca toti au venituri salariale sau pensie. Este normal sa fiu eu singur obligat sa achit intreaga suma?
3. Intre timp sentinta pusa in executare a fost atacata printr-o actiune de recurs prin care se solicita casarea, pe motiv ca procedura a fost viciata in raport cu unul dintre parati (adresa gresita, motiv pentru care nu a avut cunostinta de actiune). Daca se admite casarea, asa cum ar fi normal si legal, atat sentinta cat si actul de infiintare a propririi vor fi lovite de nulitate. In acest caz este indicat sa solicit suspendarea judecarii actiunii mele de contestatie la executare, in baza art. 244 paragraf 1 din Cod PC sau sa las instanta sa se pronunte cu privire la actiunea contestatoare?
Cel mai recent răspuns: ContSters98383 , utilizator 19:52, 16 Noiembrie 2009
1 Plata puteti sa o realizati atat la autoritatea fiscala cat si la casieria din cadrul primariei
2 Daca nu a ti ridicat exceptii sau cereri pana la pronuntare,va revine obligatia executarii acesteia ,respectiv achitarea sumelor dispuse de catre instanta
3 Pana la pronuntarea de catre instanta in baza documentelor de la dosar,este neprofesionist a " discuta discutii"
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
ContSters98383, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire ana_24 ana_24 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine, am primit o instiintare de la Biroul Executorului Judecatoresc precum executarea silita prin infintarea unei ... (vezi toată discuția)
Daca sentinta pusa in executie si executata 80% a fost casata user_me user_me [b]Va rog sa ma indrumati 1. care este calea de atac ce se preteaza la o actiune de contestatie la executare[/b],[b] prin care am contestat punerea in ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu irinel01_23 irinel01_23 Buna ziua. Am contractat un credit de la o institutie nonbancara, si fiind disponibilizat am fost pus in imposibilitatea de a mai plati ratele la credit. Am ... (vezi toată discuția)