avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Buna ziua, spuneti-mi va rog daca in cazul unei sc care are 28 de angajati este obligatorie incheierea unui contract colectiv de munca, sau este obligatorie doar negocierea, care se poate finaliza fara incheierea unui contract colectiv de munca.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 7 Ianuarie 2019
Nu este obligatorie incheierea unui contract colectiv de munca, este obligatorie doar negocierea c.c.m.
Tocmai am fost la ITM și am întrebat același lucru. Mi-au răspuns ca negocierea colectiva trebuie sa se finalizeze cu încheierea unui contract colectiv de munca. Le-am spus ca din ce m-am documentat nu ar fi obligatoriu și încheierea contractului colectiv de munca, răspunsul celor de la ITM a fost, ca din punctul lor de vedere trebuie încheiat c.c.m, iar dacă nu o fac este pe răspunderea mea.
În situația în care, în urma negocierilor nu închei c.c.m, ce argumente folosesc pentru a justifica acest lucru în cazul unui control, care este justificarea legislativa. Negocierea colectiva trebuie sa se încheie în 60 de zile, dacă nu se face c.c.m trebuie făcută vreo notificare la ITM?
ITM-ul nu are dreptate ... in urma negocierilor se poate sau nu incheia c.c.m. ... in procesul-verbal se va mentiona ca partile nu au cazut de comun acord cu privire la clauzele ce se vor introduce in c.c.m.
Procesul-verbal în care se va mentiona ca partile nu au cazut de comun acord cu privire la clauzele ce se vor introduce in c.c.m. și nu se va încheia c.c.m. trebuie trimis la ITM?
Nu trebuie trimis la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere ccm la nivel de unitate alinadobre alinadobre Am o firma care are peste 21 de salariati si doresc sa intocmesc documentatia pt negocierea colectiva care este obligatorie conform Codului Muncii. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca categ categ Va rog sa-mi spuneti daca este posibil si legal, ca o societate bancara, cu capital strain, care activeaza in Romania, sa nu aiba incheiat un Contract Colectiv ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca manucristina23 manucristina23 Buna ziua, va rog ajutati-ma cu o informatie. Acum putin timp am avut control de la itm si ni s-a cerut sa prezentam ccm la nivel de unitate deoarece exista ... (vezi toată discuția)