In trimestrul 4 depasind plafonul de 1.000.000 euro cifra de afaceri am trecut de la impozit pe venit la impozit pe profit. Cum se procedeaza cu declaratia 101 si bilantul? Se fac doua declaratii 101 si anume pentru perioada in care am fost platitori de impozit pe venit si una pentru perioada in care am fost platitori de impozit pe profit. Si la bilant la fel se fac doua bilanturi, cate unul pentru cate o etapa sau unul singur si care formular pentru impozit pe venit sau pe profit.
Categoric nu se intocmesc 2 situatii financiare anuale. Imp venit/profit este modul de impozitare al companiei si nu se refera la situatiile financiare contabile, care se intocmesc cf Ordin 1802/2014.
Declaratia 101 - priv impozitul pe profit se depune doar pt perioada in care ati fost platitor de impozit pe profit, adica trim IV.
Cod fiscal:
Art. 52. - Reguli de ieşire din sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderii în cursul anului
(1) Dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 1.000.000 euro, aceasta datorează impozit pe profit, începând cu trimestrul în care s-a depăşit această limită.