avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante neplătite de foștii proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante neplătite de foștii proprietari

Buna
In Sept 2018 am cumpărat un apartament unde conform contractului propietarul avea termen sa se mute pana in Noiembrie. Conform unei înțelegeri scrie (whatsapp) am fost de acord sa accept sa mai rămână pana in Decembrie.

Toate buna și frumoase pana când am vrut sa trec gazul pe mine. Fostul propietar avea o restanta din Octombrie ce acuma sa adunat la 700ron.

Din cauza neplății nu pot trece gazul pe numele meu și propietarul tot zice ca plătit și chiar dacă ii zic ca nu figurează ca plătit.
Am primit scrisoarea de Averizarea ca va fi debranșat apartamentul acuma in toiul iernii.
Nu pot risca Debranșarea așa ca va trebui sa plătesc eu.
Ce baza legală am sa ma judec cu ei sa îmi pot recupera banii?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:01, 7 Ianuarie 2019
Înțelegerile se fac la notariat și nu pe whatsapp.
Si înțelegerea de pe whatsapp ar putea fi luata în considerare în condițiile în care există precizări cu privire la plata utilităților și asumarea achitării de către vânzător.
Se putea înscrie în contractul de v/c că vânzătorul va mai putea locui până la data x cu obligația de a achita toate utilitățile până la eliberarea finală a locuinței.
Platiti restanta pentru a nu fi debranșat și apoi în cazul în care nu recuperati banii pe cale amiabila, îl notificați printr-un avocat, apelați eventual la un mediator și în final la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rebransare gaz si curent in locuinta nou achizitionata sarmizegetusa sarmizegetusa Bună seara, În cazul achiziției unei locuințe debranșate de la curent și gaz (din cauza neplății), sub ce condiții poate ... (vezi toată discuția)
Conditii impuse abuziv umililor consumatori numecod numecod Lasand la o parte mesajul amenintator ce e practicat frecvent de marile companii prestatoare de servicii ai caror clienti sunt intotdeauna supusi unor ... (vezi toată discuția)
Insolventa asociatie de proprietari angcris angcris Suntem in situatia de a avea datorii foarte mari catre furnizorii de utilitati si din pacate avem multe apartamente de la care nu putem recupera debite de ... (vezi toată discuția)