avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort pe cale amiabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort pe cale amiabila

Eu si sotia mea am ajuns la conclezia ca nu mai putem trai impreuna, Avem un copil minor de 3 ani, avem o un apartament achizitionat impreuna.Dorim sa ne despartim la notar daca este legal si doresc sa renunt la casa sa o las sotiei si copilului. Se poate face toate aceste lucruri la notariat? Si binenteles sa pot stabili cand pot vedea copilul
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:37, 8 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți, însă trebuie să vă înțelegeți cu privire la absolut toate aspectele, în caz contrar veți ajunge în instanță.
EU DORESC DOAR SA-MI VAD COPILUL COMFORM PROGRAMULUI PE CARE PRESUPUN CAL VA STABILI NOTARUL
Buna seara,
Programul il stabiliti dumneavoastra cu mama copilului de comun acord.
Da, se poate.
Notarul va inregistra cererea dvs de divort si va acorda un termen de reflectie obligatoriu de 30 de zile.
In acest interval, veti fi contactati de un angajat al Directiei de Asistenta Sociala, care va trebui sa intocmeasca un raport de ancheta psiho-sociala, pentru a aprecia daca stabilirea locuintei minorului la mama/tata (dupa cum v-ati inteles), este in interesul superior al copilului.
Acest raport va fi trimis la biroul notarial respectiv, iar la finalul celor 30 de zile veti trebui sa va prezentati dvs si sotia, iar daca staruiti in cererea de divort, se va elibera o incheiere de admitere si la final, un certificat de divort.
Tot in ziua implinirii termenului, veti incheia la notar o conventie cu privire la minor, in care se va stabili programul de vizita, modul de pastrare a legaturilor personale cu copilul, se va stabili domiciliul acestuia la unul dintre parinti si se vor consemna alte aspecte, asupra carora v-ati inteles cu sotia.
Chestiunea cu casa, nu are legatura cu divortul.
Casa va face obiectul unui act de partaj, incheiat cu sotia, dupa divort.
Detaliile refeitoare la partaj, le discutati tot la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort simo333 simo333 buna ziua! se poate divorta la notar fara a se ajunge in instanta tinand cont ca exista un minor ,nu avem partaj de facut iar cu custodia ne am pus de acord.va ... (vezi toată discuția)