avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment direct
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment direct

Buna seara, am o firma pe care as dori sa o bag in faliment direct și sa o radiez, întrebarea mea este dacă se poate și ce urmări ar avea asupra mea ca și persoana fizica, ca și bunuri dețin un apartament, dar este ipotecat încă ( plătesc un credit ), ma pot executa silit ? Și pe viitor dacă voi face o achiziție pe numele meu ca și persoana fizica vor fi probleme ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: ana_maria78 , utilizator 14:19, 16 Ianuarie 2019
Daca nu vi se atrage răspunderea pentru faptele comise în ceea ce priveste societatea, nu va avea nicio consecință.

Legat de banca, puteti întreba acolo legat de creditare in situatia expusa de dvs.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat

Ionita Cristina Avocat a scris:

Daca nu vi se atrage răspunderea pentru faptele comise în ceea ce priveste societatea, nu va avea nicio consecință.

Legat de banca, puteti întreba acolo legat de creditare in situatia expusa de dvs.

Va mulțumesc pentru răspuns, momentan eu am închis afacerea pe care o dețineam, iar acum as dori sa intru in faliment direct deoarece firma/eu nu mai pot plăti Restanțele ( rate leasing, returnând mașinile, acestea fiind mai mult de plătit plus alte datorii mai mici ). Societatea nu a avut profit, ci pierdere, credeți ca in situația aceasta ar putea sa îmi atragă răspunderea ? Mulțumesc !
E dificil de spus din datele precizate de dvs. Se va face un raport in cadrul dosarului si se va determina cauzele intrarii in insolventa. Insa, in general, nu se atragea raspunderea in aproximativ 90% din cazuri.
Buna ziua, cel mai bine ar fi sa va alegeti un lichidator judiciar din orasul dvs. si sa-i prezentati situatia firmei, cererea de artrenare trebuie formulata doar in baza si pentru motivele evidentiate la art.169 din Legea nr.85/2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator societate viorelh viorelh Buna ziua, Se poate pune ajunge la sechestru pe bunurile unui administrator de sociatate, mai exact sechestru pe un un imobil la care respectivul ... (vezi toată discuția)
Raspunderea personala a administratorului un om simplu un om simplu Parintii mei au avut un srl in care tatal meu era asociat iar mama administrator. Societatea a intrat in insolventa iar adum dosarul este pe masa ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? ioniver ioniver In anul 2008 am preluat o firma in care sunt administrator, iar sotul meu este asociat. Din august 2008 firma nu a mai avut activitate,dar are un credit ... (vezi toată discuția)