avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... defaimare
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

defaimare

o persoana cu cont de facebook fals posteza despre mine zilnic lucruri groaznice,nimic adevarat din ceea ce scrie,unde trebuie sa ma adresez sa pot rezolva aceasta problema?
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
daniela 83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 11:04, 9 Ianuarie 2019
Actiune civila in pretentii cu obligarea persoanei la plata unei despăgubiri si încetarea faptelor calomnioase.

In functie de ce posteaza, puteti sa ii faceti si plângere penală, macar aflati cine posteaza de pe acel cont.

Puteti sa o raportați si la fb, au ei o procedura specifica pe site-ul lor.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat
Am raportat la facebook,avem si banuieli cine ar fi dar cum dovedim daca posteaza cu cont fals?
Se pot face investigatii de catre persoanele abilitate, inclusiv de catre politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cineva a făcut un cont pe facebook cu poza unui prieten și l-a făcut de râs cu comentariile. ce măsuri se pot lua? ,,1Anonim ,,1Anonim Cineva a luat poza la un prieten de pe Facebook și și-a făcut cont cu poza lui cu alt nume și postează pozele lui cu critici dure și la făcut de râs ... (vezi toată discuția)
De un an sunt hărțuită pe facebook, aproape constant, de o persoană care pare că are tulburări psihice. pot să fac ceva concret ca să înceteze această situație? Camelia2312 Camelia2312 Buna ziua, De 1 an an de zile, cu pauze, ce e drept, sunt hartuita on-line pe facebook, imi agreseaza insulte ( pe profil sau personal, dar si in grupuri ... (vezi toată discuția)
Internet dcozmaaa dcozmaaa daca sunt insultat de o persoana pe facebook, dar contul persoanei este fals, anonim, fara date personale, apoi acel cont este sters, cum pot actiona pt a il ... (vezi toată discuția)