avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - credite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - credite

Buna seara,

Ma aflu in proces de divort si in curand va urma un alt proces de partaj. Eu si fostul sot avem un apartament achizitionat prin programul Prima Casa, inainte de casatorie si inca un credit de nevoi personale , el fiind titularul si eu coplatitor pentru ambele credite. Ratele lunare au fost oprite de banca de pe cardul de salariu al fostului sot. Intrebarea mea este, daca ma va da in judecata, e posibil sa ma faca buna de plata pentru jumatate din aceste rate care au fost platite? Noi am locuit impreuna in tot acest timp salariul lui se consuma pe aceste rate si traiam din salariul meu.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:27, 8 Ianuarie 2019
Daca nu sunteti coproprietari la casa, e bunul lui propriu, aveti dor un drept de creanta pt ratele platite in timpul casatoriei.
Nu va poate da in judecata pt plata ratelor, ca e casa lui, e normal sa plateasca ratele.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
Buna dimineata!

Va multumesc pentru raspuns! El este titular, eu coproprietar.. Este vreo diferenta?

gi-jane2 a scris:

Daca nu sunteti coproprietari la casa, e bunul lui propriu, aveti dor un drept de creanta pt ratele platite in timpul casatoriei.
Nu va poate da in judecata pt plata ratelor, ca e casa lui, e normal sa plateasca ratele.

Coproprietar sau coplatitor ? nu e acelasi lucru.. deloc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul unui credit ipotecar, avand un minor. Gaby35 Gaby35 Buna dimineata. As avea o intrebare. Am divortat de curand de sotul meu, avem un copil si 2 credite la banci (una dintre ele cu ipoteca) si desi initial am ... (vezi toată discuția)
Partaj, credite elenusht elenusht Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa ... (vezi toată discuția)
Reducere cuantum pensie de intretinere musty_76 musty_76 buna ziua! problema mea este putin mai complicata, am divortat de prima sotie cu care am un baietel de 5 ani, in timpul casatoriei cu aceasta am contractat un ... (vezi toată discuția)