avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum poate o firma sa emita o factura in baza unui ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum poate o firma sa emita o factura in baza unui contract nesemnat?

O firma mi-a emis o factura in baza unui contract nesemnat de mine. Am platit-o fara sa imi dau seama iar contractul mi-a fost trimis pe mail dupa 30 de zile. Am refuzat sa il semnez pentru ca erau alti termeni fata de cei prezentati verbal si am cerut banii inapoi. Au trecut aproape 70 de zile si acesta nu doreste sa imi returneze banii inapoi.
Cum au reusit sa emita o factura in baza unui contract nesemnat si cum au facut inchiderea de luna daca nu au returnat suma de bani catre contul meu?
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
cerbucristi1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:09, 8 Ianuarie 2019
Despre ce contract e vorba? Daca legea nu cere forma scrisa, aceasta nu este obligatorie:

Cod civil:

Art. 1.178. - Contractul se încheie prin simplul acord de voinţe al părţilor dacă legea nu impune o anumită formalitate pentru încheierea sa valabilă.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil
Este vorba de o lucrare pentru inchidere a balconului. Trebuia sa existe contract, mai ales ca este specificat in factura emisa. Acesta nu mai raspunde la telefon si nu vrea sa ia legatura cu mine. Nu doreste sa imi returneze banii. Am facut plangere la politie si ANPC dar dureaza prea mult.
Nu o sa va prea ajute caci o parte din vina va revine caci ati acceptat sa se inceapa lucrarea inainte de a va fi adus spre semnare contractul. Cat despre acele conditii dintr-o intelegere doar verbala, trebuie sa aveti dovezi. Aici conteaza mult daca cumva conditii din intelegere se pot sustine in cazul reclamatiei.
Am inteles acum ca e vorba de d-voastra ca persoana fizica-client. Vi se aplica Ordonanţa nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor.

Posibil sa vi se aplice inclusiv Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Asteptati sa vedeti ce va comunica ANPC.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e suma maxima care pot sa o cer daca cer daune morale? cerbucristi1 cerbucristi1 Am fost inselat cu suma de 5000 de lei de catre o firma prin crearea unei facturi in baza unui contract care nu mi-a fost adus la cunostinta decat dupa 30 de ... (vezi toată discuția)
Garantie buna ziua, va contactez cu o intrebare referitoare la ... Maria-BiancaT Maria-BiancaT Garantie Buna ziua, Va contactez cu o intrebare referitoare la o lucrare de inchidere a balconului cu geamuri din sticla . Aceasta lucrare nu a fost ... (vezi toată discuția)
Lipsa certificatului de garantie Andreescu Raluca Andreescu Raluca Am cumpărat un dulap de haine făcut la comanda. Comanda am facut-o în magazin și mi s-a emis factura și bon fiscal ptr. avans iar restul sumei am platit-o ... (vezi toată discuția)