avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Voucher în loc de prețul produsului returnat. Este ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Voucher în loc de prețul produsului returnat. Este legală o asemenea practică?

Exista vre-o lege prin care îți poți recupera bani de la jumbo pentru ca ei pentru un produs returnat Primești doar un vocher nu și bani înapoi!
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Unlimit , utilizator 18:13, 7 Ianuarie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Nu este legal să vă refuze restituirea prețului. Spuneți-le că știți de Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, care la art. 13 spune următoarele:

ARTICOLUL 13
Obligaţiile care revin profesionistului în cazul retragerii
(1) Profesionistul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea
consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, în conformitate cu art. 11.
(2) Profesionistul rambursează sumele menţionate la alin. (1) folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de consumator pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată şi cu condiţia de a nu cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urma rambursării.
[ link extern ]

E de preferat să le trimiteți mail, ca să aveți dovada faptului că ați încercat să rezolvați amiabil problema în caz că refuză în continuare.

Am fost și eu într-o situație asemănătoare cu PC Garage, ei au spus că voi avea la dispoziție în contul meu PC Garage prețul unei tablete care nu s-a putut repara. Le-am zis că vreau banii în contul din care am plătit tableta pentru că nu intenționez să mai cumpăr nimic în perioada imediat următoare, și i-am rugat să mi-i vireze în termenul legal de max. 14 zile pentru că nu aș vrea să apelez la ANPC.
I-am avut a doua zi.

Reveniți dacă mai aveți parte de refuz după ce le indicați art. 13 din OUG 34/20014.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de conditiile in care ati returnat bunul. Daca a fost cumparat dintr-un magazin existent fizic, legea nu impune vanzatorului sa accepte returnarea bunului decat daca acesta avea la momentul cumpararii un defect din fabricatie care nu putea fi observat la momentul achizitiei sau daca bunul s-a defectat in perioada de garantie in conditiile de valabilitate a garantiei si nu poate fi reparat. In aceste cazuri vanzatorul este obligat sa va inlocuiasca bunul sau daca nu poate sa va innapoieze contravaloarea platita de dumneavoastra. In cazul magazinelor on line bunul poate fi returnat in termen de 14 zile de la achizitie fara motivatie caz in care contravaloarea bunului va fi restituita in bani. In orice alta situatie primirea bunului inapoi de catre vanzator este reglementata doar de normele interne ale acestuia si reprezinta un act de bunavointa fata de cumparator, neimpus prin lege si prin urmare nereglementat de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs eronat si defect. obligat sa platesc curierul catalinrcd catalinrcd Am cumparat de pe siteul Pc Garage un laptop. Produsul primit nu era acelasi cu cel de pe site nici cel de pe factura.Mai presus de asta,avea tastatura ... (vezi toată discuția)
Refuz returnare produs defect EniMihai EniMihai Buna seara, in data de 10 noiembrie am achizitionat o tableta pe firma de la un magazin de electronice. Am folosit-o o singura zi pentru ca era defecta, nu ... (vezi toată discuția)
Restituire bani comerciant - produs defect Betty06 Betty06 As vrea sa stiu daca un comerciant imi poate refuza restituirea banilor atunci cand returnez un produs cumparat deja defect de la el. Mentionez ca am cumparat ... (vezi toată discuția)