avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... intrebare legata de o hcl privind regimul de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

intrebare legata de o hcl privind regimul de inchiriere al parcarilor

Buna seara si va multumesc anticipat de raspuns

Va prezint pe scurt situatia :

Pe strada s-au "desenat" de curand locurile de parcare. Personal eu detin o masina. Mama are o alta masina + un garaj pe numele ei. Bun deci in total 2 masini pe 2 persoane fizice distincte care locuiesc la aceasi adresa.

HCL nr. Nr. 204 din 7 aprilie 2009 a aprobat regulamentul de inchiriere a terenului proprietate de stat pentru parcari si garaje.

Cei de la primarie au spus asa : NU POT SA PRIMESC LOC DE PARCARE DEOARECE MAI AM UN GARAJ TRECUT LA ACEASI ADRESA iar potrivit regulamentului DACA UN MEMBRU DE FAMILIE DETINE UN GARAJ ALT MEMBRU DE FAMILIE NU MAI POATE SA PRIMEASCA PARCARE

acum eu va citez din acest regulament, articolul 1
Locurile de parcare vacante din parcarile publice construite de catre stat se vor atribui, pe baza de abonament, cu prioritate persoanelor fizice care au domiciliul in apropiere si care au in proprietate un autoturism cu inspectia tehnica periodica in valabilitate si nu mai detin alt loc de parcare sau garaj, urmate de persoanele juridice care au sediul social in apropierea parcajului.

Dupa o scurta discutie cu el, domnul de la primarie care se ocupa de zona mea a spus asa " eu interpretez legea cum vreau ca sa dau locuri de parcare ", din cate ma invata pe mine la scoala doar judecatorul are dreptul de a interpreta legea si doar in anumite conditii .

Dvs. considerati ca are dreptate ? Sau ar trebuii sa primesc loc de parcare ?

O alta problema pe care as dori sa o discut este urmatoarea :
Eu, si alti vecini am depus cererile pentru parcare undeva in ianuarie anul acesta, parcarile s-au desenat abia acum.Cei de la primarie au luat ordinea cererilor din ianuarie, Regulamentul de sus este din data de 7 aprilie . In mod normal nu ar trebuii sa se ia decizii dupa vechiul regulament ?

Multumesc inca odata
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
pauld, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters98383 , utilizator 21:37, 16 Noiembrie 2009
Normal ,in cauza fiind 2 autoturisme si un singur garaj,ar trebui sa vi se acorde un spatiu de parcare
Chiar daca cererile au fost primite din ianuarie,parcarile au fost faptic intrate in evidenta autoritatii cand in vigoare este decizia pronuntata in luna aprilie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, pentru un loc de parcare se poate face transfer în ... Crys894 Crys894 Bună ziua, pentru un loc de parcare se poate face transfer în familie sau exista și o alta alternativă Va mulțumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Risc pierdere loc de parcare. bună ziua. eu am plătit locul de parcare pe anul acesta. vreau ... Victoria-Viki Victoria-Viki Bună ziua. Eu am plătit locul de parcare pe anul acesta. Vreau șă știu dacă există riscul să îmi pierd locul de parcare ptr că am ITP-ul expirat. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am depus cerere la adp sector 2 in vederea inchirieri ... stanbogdan2 stanbogdan2 Buna ziua, am depus cerere la ADP sector 2 in vederea inchirieri unui loc de parcare. Nu exista locuri libere in parcarea arondata imobilului in care ... (vezi toată discuția)