VA rog sa ma ajutati sa rezolv o problema cu o firma din Germania care se ocupa cu inselarea persoanelor juridice in general. Daca v-ati confruntat cu aceasta problema sau daca stiti vreo rezolvare spune-ti-mi si mie cum sa fac
Problema este urmatoarea:
Am intrat pe un site al acestei firme in 2004. Pentru a putea accesa acest site mi se cerea numele si adresa firmei.Atat. Am trecut datele, am intrat pe site, am iesit si am uitat de el.
Am uitat pana cand mi-au trimis la firma o scrisoare, de fapt un bon de comanda prin completarea caruia eu ma obligam la plata unei sume de aproape 1000 de euro pentru a parea intr-un anuar publicat de ei.
Problema cu aceasta hartie este ca stipuleaza sume si conditiilede plata undeva in josul paginii si cu caractere mici, iar conditiile "contractuale" sunt prevazute pe verso (la acel moment nici nu le-am vazut). La o prima lectura esti convins ca te inscrii gratuit sa primesti niste informatii. La sfarsitul anului 2005, adica la un an aproape dupa completarea formularului, am primit din partea acestei firme un colet precum si o chitanta pe valoare mentionata mai sus.
A urmat o corespondenta intre noi, aceasta societate somandu-ne sa achitam valoarea.
Aceasta societate actioneaza in toata lumea. Pe internet am gasit nenumarate articole, in mai multe limbi, care atentioneaza populatia sa nu plateasca banii acestei firme deoarece este in inselatorie.
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuenti in ce mod, juridic, pot rezolva problema.
ati primit/vazut un exemplar al anuarului in care urma sa apareti? daca nu figurati, puteti invoca exceptia de neexecutare a contractului de catre firma din germania.
si pe viitor va recomand sa cititi cu atentie actele pe care le semnati.
Am aparut in anuarul lor.
Problema e ca aceasta societate se ocupa cu escrocherii de genul acesta, autoritati din mai multe tari luptand impotriva lor. Chiar dac esti un bun cunoscator al limbii engleze, formularul este astfel conceput incat sa te induca in eroare si asta nu numai prin exprimare, cat si prin asezarea in pagina.
Eu as vrea sa stiu cum pot reyolva problema pe cale legala.