Bună ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu informații in legatura cu vânzarea unui autoturism avariat in totalitate. Masina a fost accidentată în parcare. Doresc sa vand epava. Cineva dorește să o cumpere pt piese. În acest caz, ținînd cont de faptul că accidentul a avut loc în anul 2018, iar vânzarea se va face în 2019, eu ca si vânzător sunt obligată să plătesc impozitul? Deci, mai exact, cui revine sarcina achitării impozitului? Vânzătorului sau cumpărătorului, dat fiind ca e început de an, iar eu nu o voi mai putea utiliza sub nicio formă. Daca viitorul cumpărător o achizitioneaza pt piese, presupun ca nu va dori sa o inmatriculeze. In acest caz, eu daca o radiez la fisc si la poliție, voi fi exonerata de orice obligații? Nu stiu cum sa procedez si cu plata bunului. Ca sa fiu sigura ca nu voi fi înșelată, cum se procedează în mod corect? As vrea sa mi se faca plata prin virament bancar, abia apoi sa perfectez actele. Eu stiu ca sunt un om de onoare si imi voi onora obligațiile, dar imi e teama sa perfectez întâi actele si abia apoi sa mi se faca plata. Cum este corect pt ambele părți? Iar in cazul in care nu voi putea vinde masina unei persoane fizice si voi fi nevoita sa o predau unei firme pt dezasamblare, care sunt "pasii" de urmat pt a fi totul in regula si a nu fi înșelată? Va mulțumesc!
Conform dispozitii in vigoare proprietarul vehiculului are obligatia sa achite obligatii fiscale aferent auto
Puteti instraina epava,si ulterior depuneti documentele justificative instarinare si urmeaza sa vi se calculeze impozitul aferent perioada cat ati avut calitatea de proprietar auto
Pentru a indeparta orice situatie neplacuta incheiati formalitatile la birou notarial
daca predati epava la firma specializata ,urmeaza sa ridicati document justificativ in baza caruia urmeaza sa radiati auto de pe rol fiscal si de la politie
Succes !
Radiere autoturism
Fulg
Am vandut acum 10 ani un autoturism facand doar acte de mana intre vanzator si cumparator. Cumparatorul nu si-a trecut-o pe numele lui. Am platit impozit ... (vezi toată discuția)