avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convenție civilă
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convenție civilă

Buna ziua!
Va rog frumos sa imi spuneti cum se pot plati serviciile unei femei ce face curățenie la bloc. Este vorba despre o doamna de 60 de ani căreia i s-a spus că i s-a întocmit o convenție civilă, iar pt 4 ore pe zi i se plătește un salariu de 400 ron pe care de fapt nici nu ii încasează, ci i se retin pt plata întreținerii apartamentului in care locuiește. Aceasta femeie nu are studii, nu beneficiază de pensie pt ca nu are decît 27 ani vechime in muncă și nu are nici varsta pt pensionare la limita de vârstă. I-am sugerat sa se adreseze președintelui asociației de bloc pt a i se întocmi contract individual de muncă. Dar i s-a raspuns ca asociatia ar plati prea mult pt salariul dinsei. Si chiar daca salariul minim pe economie a crescut, dumneaei nu doreste sa îi mareasca salariul. Precizez ca face curățenie intr-un bloc de 4 etaje cu 4 scari, pt 64 apartamente. Administratorul o obliga sa întrețină curățenia si la subsolul blocului si o hartuieste aruncând ambalaje de la produse de mîncare după ce aceasta face curățenie, susținînd ca nu isi face treaba. Cît ar trebui să plătească asociatia salariul pt întreținerea curățeniei in blocul respectiv ? In cazul raportării la salariul minim din 2019, daca i s-ar întocmi CIM, cit ar plati in total asociația de bloc pt serviciile de curățenie? Tin sa precizez ca nu e unica persoana in cazul prezentat si mi se pare revoltător ce se întîmplă. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Elzorab , utilizator 13:34, 24 Ianuarie 2019
Va mulțumesc frumos pt răspuns! Dar in blocul acela nu a venit niciun control de 30 de ani. Doar daca face cineva reclamație. Si cu siguranță eu nu voi face. Nu locuiesc in acel bloc. Mai mult rau i-as face bietei femei. Voi continua să o ajut atît cit pot pînă va reuși să obțină pensia. Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariile administratorului de bloc si ale ingrijitoarei bettykriss bettykriss As vrea sa stiu daca e legal ca impozitul si asigurarile de sanatate ale administratorului si ale femeii de servici sa fie platite de noi , de locatari ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie ContSters364287 ContSters364287 Buna ziua, Ne confruntam cu mai multe probleme la nivelul asociatiei pentru conduita si managementul asociatiei. 1. Conduita Noi locatarii asociatiei ... (vezi toată discuția)
Mizeria din fata blocului, pe spatiul verde Cristilica Cristilica In fata blocului in care locuiesc, pe spatiul verde, este o mizerie de nedescris: hartii, sticle aruncate, kilograme de mucuri de tigari, cutii goale de bere, ... (vezi toată discuția)