avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salariile administratorului de bloc si ale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salariile administratorului de bloc si ale ingrijitoarei

As vrea sa stiu daca e legal ca impozitul si asigurarile de sanatate ale administratorului si ale femeii de servici sa fie platite de noi , de locatari .
Spune ca nu e angajata cu carte de munca ci pe baza de conventie si ca asa se procedeaza . Nu era normal ca aceste asigurari de sanatate si impozitul sa fie oprite din salariul lor ? De ce trebuie sa le suportam noi , locatarii si le suportam nu pe numar de persoane ci pe suprafata locuibila .
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: banu dana , utilizator 15:01, 15 Iulie 2010
As vrea sa stiu daca e legal ca impozitul si asigurarile de sanatate ale administratorului si ale femeii de servici sa fie platite de noi , de locatari

Conform Codului Muncii,citez:"Angajatorul are obligaţia de a calcula şi vira lunar, contribuţiile pe care le datorează bugetului asigurărilor sociale de stat",daca aveti cu ei contract civil,atunci BENEFICIARUL este obligat să calculeze şi să reţină impozitul la bugetul de stat în cuantum de 16 % aplicat la venitul brut

si le suportam nu pe numar de persoane ci pe suprafata locuibila .

HG 1588/2007 ART. 44 Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: ...... personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
sacalul09, utilizator
Corect asociatia vireaza toate impozitele atat cele aferente salariatului cat si cele pe fondul de salarii. Dar asociatia trebuie sa incaseze acesti bani, aceste cheltuieli salariale (salariile, indemnizatiile plus impozitele aferente) de la proprietari repartizate pe cota indiviza asa cum a precizat @sacalul09.
In concluzie toate acestea se suporta de catre proprietari sau locatari.
:vishenka:Va multumesc foarte mult pentru raspuns .
Am descoperit , mai tarziu ce-i drept si celelalte subiecte de pe forum si va multumesc .Imi sunt de un real folos in conditiile in care aici in bloc nu ai cu cine sa vorbesti , sa te consulti iar presedintele si administratora fac legea bazandu-se pe faptul ca nimeni nu-i intreaba nimic , 3/4 din locatari sunt batrani , iar de o adunare generala , o sedinta ceva nici nu se pune problema : in aproape 7 ani de cand suntem in acest bloc nici macar o sedinta nu a fost .A incercat acum un an -doi un avocat nou mutat in bloc sa faca ceva dar nu a reusit absolut nimic . E mafia prea mare .
Mi-ar fi de folos daca as stii si unde as putea cere un control pentru asociatia noastra de locatari . Am fost la Radu Opaina la inceput , cand abia ne mutaseram in bloc cu unele treburi care noua nu ni se pareau a fi in ordine si ne-a spus sa-i dam in judecata . Trebuie sa recunosc ca nu m-a multumit raspunsul si chiar nu pot sa cred ca nu exista nimeni care sa-i traga la raspundere , care sa-i verifice .
E normal sa fie angajata cu conventie civila in conditiile in care face acest serviciu de administratora pentru mai multe blocuri ???
Multumesc frumos pentru sfaturi si pentru ca v-am descoperit .Imi sunteti de mare ajutor .
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
bettykriss, utilizator
Sunteti asociatie de proprietari?
Daca angajati administratora si femeia de serviciu cu CIM veti plati mai mult la fondul de salarii. Cu conventie civila platiti mai putin.
Un eventual control s-ar putea face, reclamand la primarie la compartimentul pentru relatii cu asociatiile de proprietari. Depinde si ce semnalari faceti. Acest compartiment lucreaza extrem de aleoatoriu. Sunt cazuri in care fac control, in altele dau din umeri.
bettykriss a scris:

... 3/4 din locatari sunt batrani , iar de o adunare generala , o sedinta ceva nici nu se pune problema : in aproape 7 ani de cand suntem in acest bloc nici macar o sedinta nu a fost .A incercat acum un an -doi un avocat nou mutat in bloc sa faca ceva dar nu a reusit absolut nimic . E mafia prea mare .

Am evidenţiat 2 remarci care mi se par comice în context.
Adica mafia este formata din cei 3/4 locatari batrâni!
Mi-ar fi de folos daca as stii si unde as putea cere un control pentru asociatia noastra de locatari

Gasiţi oameni autorizaţi şi bine pregătiţi la CECCAR.
E normal sa fie angajata cu conventie civila in conditiile in care face acest serviciu de administratora pentru mai multe blocuri ???

Fiecare asociaţie hotarăşte pe cine angajează şi care este forma de angajare. Acum în România, ca în multe alte ţări, o persoană poate avea mai multe locuri de muncă. Unele pot fi pe bază de contract de muncă, altele pe bază de convenţii sau contracte civile.

Alte discuții în legătură

Femeie de serviciu (operator ecologic) Horatiu761 Horatiu761 Buna ziua, administram o asociatie de proprietari care are angajata pe baza de conventie civile o doamna pt. curatenia spatiilor comune ( cu 2 ore/zi). ... (vezi toată discuția)
Angajarea in asociatiile de proprietari sterod sterod Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat si anterior in aceasta sectiune despre angajarea in asociatiile de proprietari, dar informatiile sunt fragmentate si nu ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari - curatenia in bloc Ciubotariu_Marcel Ciubotariu_Marcel M-am mutat de curand la un bloc de locuinte ANL in Salaj. Cum e si normal, s-a discutat despre modul de intretinere a curateniei pe casa scarii. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)