avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Oug 114 construcții
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Oug 114 construcții

Am o nelămurire, conform ordonanței angajații din construcții:
a)sunt scutiți de impozit pe venit de 10%
b)sunt scutiți de plata contributiilor de sănătate de 10%
c)se elimina obligativitatea platii la pilon 2 de pensie in valoare de 3.75%

Întrebarea ar fi daca și punctul (b) a rămas valabil

Ați putea face un calcul va rog pentru un salariu brut de 9000 lei,deoarece nu am un fluturas de salariu la indemana

Angajatorul ar putea face ceva legal în așa fel încât să modifice salariul brut pt ca ,noi angajații să nu beneficiem de aceste beneficii?

Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Leinad80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrei1940 , utilizator 12:37, 29 Ianuarie 2019
Dacă firma la care lucrezi se încadrează în condițiile din oug, atunci salariul tău net va creste cu 34,6%.
Acest fapt nu necesita nici un sacrificiu din partea angajatorului.
Practic salariul brut va fi taxat doar cu cas de 21,25%, și atât.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
Pgs01, utilizator
Am o nelamurire. Angajatorul doreste sa ne modifice salariul brut astfel incat sa incasam acelasi salariu net. Se prevaleaza de OUG 114. Daca refuz modificarea salariului brut, inseamna ca salariul net imi va creste cu 34.6% ? Ma poate obliga sa accept modificarea sal. brut ?
Multumesc pt. raspuns.

Leinad80 a scris:

Am o nelămurire, conform ordonanței angajații din construcții:
a)sunt scutiți de impozit pe venit de 10%
b)sunt scutiți de plata contributiilor de sănătate de 10%
c)se elimina obligativitatea platii la pilon 2 de pensie in valoare de 3.75%

Întrebarea ar fi daca și punctul (b) a rămas valabil

Ați putea face un calcul va rog pentru un salariu brut de 9000 lei,deoarece nu am un fluturas de salariu la indemana

Angajatorul ar putea face ceva legal în așa fel încât să modifice salariul brut pt ca ,noi angajații să nu beneficiem de aceste beneficii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 114 Andrei1940 Andrei1940 Am o nelamurire. Angajatorul doreste sa ne modifice salariul brut astfel incat sa incasam acelasi salariu net. Se prevaleaza de OUG 114. Daca refuz modificarea ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil pentru lucrator in constructii nimenea nimenea Buna ziua! Conform OUG 114/2019 salariatii din domeniul constructiilor beneficiaza incepand cu data de 01.01.2019 de anumite beneficii( salariul minim 3000 si ... (vezi toată discuția)
Modificarea salariului in constructii 2019 BiancaP09 BiancaP09 Buna ziua, Acum cu noua lege( Hg.114/2018) cei din domeniul constructiilor ( respectand codurile CAEN ) sunt scutiti de anumite taxe -impozit , CAS respectiv ... (vezi toată discuția)