avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Certificat nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Certificat nastere

Buna ziua, am născut în străinătate (Italia) aici a semnat tatăl ca recunoaște copilul a luat numele lui, nu suntem casatoriti, acum trebuie sa fac certificatul de nastere romanesc la care trebuie sa fie prezent si el, dar refuză să vină. Ce as putea face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:02, 25 Februarie 2019
Va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca.
Primul pas il notificati, apoi daca refuza deschideti o actiune in instanta
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Macar o declaratie notariala va da tatal ca recunoaste copilul si ca e de acord cu numele, motivele pentru care nu poate veni in Romania si ca intelege ca prin instanta va fi astfel stabilit numele copilului?
Dacă notificarea tatălui rămâne lipsită de efecte, va trebui să formulați acțiune în instanță.
Buna ziua, va multumesc pentru răspunsuri. Mai am o intrebare, eu locuiesc in Italia copilul este născut aici pot face acțiunea in instanță si aici sau va trebui sa o fac in România?
Nu exista nu motiv! Problema este ca nu vrea de o luna spune cand o sa am eu chef voi veni....

Liliana Gradinaru a scris:

Macar o declaratie notariala va da tatal ca recunoaste copilul si ca e de acord cu numele, motivele pentru care nu poate veni in Romania si ca intelege ca prin instanta va fi astfel stabilit numele copilului?

Alte discuții în legătură

Paternitate alesia30 alesia30 Buna seara, sunt despartita de sotul meu in fapt de 2 ani dar inca nu am divortat , am cunoscut un alt barbat cu care am un copil de cateva luni , dar ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii Chrisstine Chrisstine buna ziua. anul trecut in luna noiembrie am nascut in romania un baietel. tatal copilului aflandu-se in germania, nu a putut venii in romania pt a recunoaste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme obtinere certificat de nastere romanesc daliona85 daliona85 Fratele meu sa casatorit cu o fata din Ucraina anula acesta in luna mai,au impreuna un copilas de trei ani si altul urmeaza sa se nasca, in luna octombrie,am ... (vezi toată discuția)