avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

dupa decesul persoanei care mi-a facut un contract de intretinere mai trebuie dezbatuta succesiunea?.mentionez ca mai am un frate .cntractul de intretinere are calitate de certificat de mostenitor?
Certificatul de mostenitor e una. Contractul de intretinere e alta.
Nu mai trebuie sa dezbateti succesiunea, pentru ca imobilul nu mai exista in patrimoniul defunctului.
In baza contractului de intretinere, ati devenit proprietar (ati ingrijit persoana pana la deces, in schimbul casei). Asa e si ideea contractului.
Trebuie doar sa duceti o copie dupa certificatul de deces la Biroul de Carte Funciara, pentru radiere.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă actele juridice ar fi asa "fragile", n-ar mai încheia nimeni nici un contract.

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager Cristian xxx Cristian xxx Buna,va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.Parinti mei au incheiat cu mine un contract de intretinere cu uzufruct viager,mi-am respectat toate indatoririle ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru contact de vânzare cumpărare cu clauza Stef_74 Stef_74 Buna seara.Doi soți au făcut pe timpul vieții un contract de vânzare cumpărare pentru apartament,unui nepot,cu condiția să devină proprietar, după ... (vezi toată discuția)
Donatie ValyC ValyC Dețin un teren cu contract de donație cu renta viagera și fiind respectata masa succesorala după decesul donatorului am organizat și suportat toate ... (vezi toată discuția)