avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere executare silita

Bună ziua. Am un prieten din Galați care se afla în executare silita pentru o creanță rezultata dintr-un contract de credit acordat de către o Banca și cesionat ulterior la o firma de recuperare. Executarea silita este inceputa pe NCPC. Pana în 2015 a avut înființata o poprire pe salariu, din acel moment executorul judecătoresc nu a mai efectuat niciun act de executare iar de la ultima suma poprita au trecut mai mult de 3 ani;
În luna dec 2018 a primit o somație imobiliara drept consecință a contestat executarea silita pe motivul perimarii (nu s a stabilit nici măcar primul termen pana la acest moment) ;
Credeți ca ar putea intenta o noua acțiune pe motiv de prescriere având în vedere art 708 al 4 /CPC "Cursul prescripţiei se întrerupe.....(4)pe data îndeplinirii în cursul executării silite a unui act de executare" - ceea ce evident nu s a intamplat; în caz afirmativ va rog sa îmi recomandați un avocat pentru speță aceasta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: chriss81 , utilizator 16:23, 9 Ianuarie 2019
Trebuie analizat dosarul.de executare.
Pe noul.cod situatia este mult mai complicata si trebuie analizată întreaga situație de fapt.
Va rog să-mi dați niște date decontat. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Executare silita Ionut Anonim Ionut Anonim In luna april mai 2016 mi s a facut ultima poprire pe salariulsalariu la firma X(in 13.042016 am schimbat locul de munca la firma Y)...in 12.03.2018 am primit ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie o datorie? lgligor lgligor Din lina august 2009 nu am platit la creditor. Datoria a fost cumparata de o firma de recuperari. Sunt sunat de la aceasta firma foarte des. Ce sa fac in ... (vezi toată discuția)