Am aflat că există o lege, 17/2000 și modificată în 2010
[ link extern ]
prin care un angajat poate beneficia de program redus (4 ore) la locul de muncă, dacă are în îngrijire o persoană dependentă, diferența de bani fiind suportată de bugetul local. Din ce înțeleg, diferența nu este 50% din venit, ci jumătate al unui venit al unui asistent personal debutant.
Problema e că eu am sunat la biroul de beneficii sociale din orașul meu, iar acolo, mi s-a spus că ei nu au auzit de această lege și că până acum, de ani de zile, nu au fost astfel de cereri, în baza acestei legi.
Inutil să mai întreb, în ce țară trăim, așa că prefer să întreb specialiștii din comunitatea avocat net, care e situația acestei legi? Mai e în vigoare, sau este aplicabilă?
Deasemenea, aflu că pentru o persoană cu handicap mic, dar totuși, reținem cuvântul handicap, pentru o persoană semi-autonomă, ajutorul social ar fi undeva la 60 (șaizeci) de lei. Este adevărat și asta? Întreb pt că am aflat de la doamna cu care am vorbit la instituția asta, aceeași persoană care nu a auzit de legea respectivă, și mai țin o firavă speranță că nu asist la o altă absurditate românească.
Mulțumesc