avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Program redus la locul de muncă pentru îngrijire ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Program redus la locul de muncă pentru îngrijire vârstnic

Am aflat că există o lege, 17/2000 și modificată în 2010
[ link extern ]
prin care un angajat poate beneficia de program redus (4 ore) la locul de muncă, dacă are în îngrijire o persoană dependentă, diferența de bani fiind suportată de bugetul local. Din ce înțeleg, diferența nu este 50% din venit, ci jumătate al unui venit al unui asistent personal debutant.

Problema e că eu am sunat la biroul de beneficii sociale din orașul meu, iar acolo, mi s-a spus că ei nu au auzit de această lege și că până acum, de ani de zile, nu au fost astfel de cereri, în baza acestei legi.

Inutil să mai întreb, în ce țară trăim, așa că prefer să întreb specialiștii din comunitatea avocat net, care e situația acestei legi? Mai e în vigoare, sau este aplicabilă?

Deasemenea, aflu că pentru o persoană cu handicap mic, dar totuși, reținem cuvântul handicap, pentru o persoană semi-autonomă, ajutorul social ar fi undeva la 60 (șaizeci) de lei. Este adevărat și asta? Întreb pt că am aflat de la doamna cu care am vorbit la instituția asta, aceeași persoană care nu a auzit de legea respectivă, și mai țin o firavă speranță că nu asist la o altă absurditate românească.

Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Afacere si avantajele/dezavantajele pt.persoanele cu handicap pensionate de boala vlademagda vlademagda buna ziua...sint pensionat de boala cu handicap gr.2 definitiv...ceea ce as vrea sa stiu este urmatoarele...1. pot sa imi deschid o firma de comert ... (vezi toată discuția)
Îngrijitor informal MDTT MDTT Îngrijitor formal Va rog sa-mi raspundeti si la aceste întrebări: Criteriul de eligibilitate pentru a beneficia de îngrijitor formal este doar ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in grad de handicap pentru oxigenoterapie noemi r noemi r Buna ziua, Va rog frumos dacă ma puteti ajuta cu un raspuns. O cunostiinta de a mea este dependenta de oxigenoterapie 20 h/zi, fiind imobilizat practic ... (vezi toată discuția)