Fostul meu sot detine poze nud cu mine.un prieten de -a lui mi-a trimis mesaj si mi -a spus ca i-a trimis poze nud cu mine.din cate am aflat el a mai trimis catorva prieteni poze cu mine.ce pot sa fac in sensul asta? Mentionez ca avem un copil impreuna si noi suntem despartiti de 2 ani.va rog,ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!
Ii puteti spune ca il dati in judecata civila.
Ar fi bine sa apelati la avocat deoarece situatia este cu mult mai complexa decat pare si ati avea mult de discutat cu avocatul ca sa luati o decizie concreta.
Fapta săvârșită de fostul soț este susceptibilă de a aduce atingere dreptului la viața privată, o valoare socială proteguită deopotrivă de Convenția Europeana a Drepturilor Omului, în art. 8, dar și de legislația națională , prin art 71 al Noului Cod Civil.
Din păcate, consider că imixtiunea în viața privată în această variantă nu se ancorează în sfera ilicitului penal, dând doar dreptul de a solicita instanței civile competente general, material și teritorial să dispună încetarea acțiunii păgubitoare, născându-se și dreptul la despăgubiri, potrivit legii civile.