avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Apartamentare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Apartamentare

De ce in prezent la oficiile de cadastru si publicitate imobiliara, in vederea aprobarii documentatiei pentru operatiunea de apartamentare, se solicita o adeverinta de la primarie, prin care aceasta din urma sa-si de acordul pentru aceasta operatiune. Acestea invoca niste articole din legea 7/1996 si 50/91 si regulamentul de avizare si inscriere in cartea funciara. Cei de la primarie spun ca, nu este stipulat in lege eliberarea unei astfel de adeverinte, ca este o decizie interna a ocpi si nu o pot pune in aplicare, adica nu o sa o sa elibereze o astfel de adeverinta. Decizia este emisa in data de
10 decembrie 2018 si are nr. 33178. Cu siguranta o sa mai fie astfel de intrebari. Este normal ca ocpi sa emita o decizie fara cadru legal? Am studiat bine legislatia si nu am reusit sa gasesc nimic. Nici in regulamentul de receptie si inscriere in cartea funciara, la art. 141, privind procedura de apartamentare, pe care-l incocavoca in decizie, pe langa alte articole, care de altfel nu au nici o legatura cu aceasta operatiune, nu este prevazut asa ceva. Poate ma puteti ajuta cu un raspusns sau eventual cu o cale de urmat! Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Marckos, utilizator
Cel mai recent răspuns: imobmrg , utilizator 23:32, 8 Aprilie 2019
Da, e o problema noua care afecteaza destul de multa lume. Poate da cineva lamuriri?
O speta reala..., am o casa care vreau sa o apartamentez in 3 apartamente, am depus documentatia de apartamentare si mi-a dat referat de respingere cu trimitete la decizia amintita mai sus...
Am mers la urbanism unde mi s-a spus ca adeverinta nu se poate da pt ca nu exista o baza legala pentru aceasta si ca singura solutie ar fi o autorizatie de constructie prin care se modifica destinatia din locuinta in locuinta colectiva..., cu f multe avize cu Pud si multe luni de zile de asteptare, nervi si bani... (dar eu nu construiesc un bloc, nu construiesc nici macar un perete, totul ramane la fel...)
Nu prea este normal ca prin aceasta decizie data de dl. Director OCPI sa nu putem apartamenta o casa...
Cred ca aceasta problema o au foarte multi oameni din tara insa nu se dezbate nicaieri problema sa putem gasi o rezolvare...
Poate cineva ne invata ce am putea face...
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
smith123, utilizator
Buna ziua. Aveti un raspuns? Am si eu aceasi problema la primaria corbeanca.
Va pot informa despre faptul ca, am rezolvat speta cu apartamentarea.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
Marckos, utilizator

Buna seara! Nu ne informati cum ati reusit?
Email: imobmrg@yahoo.com
Marckos a scris:

Va pot informa despre faptul ca, am rezolvat speta cu apartamentarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiune apartamentare Marckos Marckos De ce in prezent la oficiile de cadastru si publicitate imobiliara, in vederea aprobarii documentatiei pentru operatiunea de apartamentare, se solicita o ... (vezi toată discuția)
Introducere teren extravilan în intravilan și construire locuintă bojflav bojflav Bună! Sunt proprietarul unui teren extravilan, situat exact în limită cu intravilanul localității, peste drum de mine sunt construite case. În ... (vezi toată discuția)
Intabularea unui apartament cumparat prin legea 4 din 1973, imposibila in lipsa titlului de proprietate care este de negasit urechiatcarmen urechiatcarmen In anul 1975 mama mea, in prezent decedata, a achizitionat, in rate un apartament, in baza legii 4 din 1973. Acum, cand am deschis succesiunea am ... (vezi toată discuția)